x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ministrul Comunicaţiilor: Tranziţia la televiziunea digitală s-ar putea realiza în câteva luni

Ministrul Comunicaţiilor: Tranziţia la televiziunea digitală s-ar putea realiza în câteva luni

04 Oct 2011   •   11:09
Ministrul Comunicaţiilor: Tranziţia la televiziunea digitală s-ar putea realiza în câteva luni

Valerian Vreme, ministrul Comunicatiilor, a declarat marti ca, din punct de vedere tehnic, Romania este pregatita sa faca rapid tranzitia la televiziunea digitala terestra, informeaza Mediafax.

Ministrul Vreme a precizat ca acest proces ar urma sa se produca in cateva luni, in functie de mai multe acte normative noi care sunt in curs de avizare.

Ministrul Comunicatiilor a facut aceste declaratii in contextul prezentei sale la International Digital Forum 2011, un eveniment dedicat industriei televiziunii digitale, care se desfasoara marti si miercuri la Bucuresti.

"Romania este pregatita sa faca o tranzitie rapida, dar trebuie sa asteptam cadrul legal. A mai fost o strategie care a fost modificata, am purtat discutii/negocieri la fiecare institutie implicata (in procesul de tranzitie la tehnologia digitala, n.r.). Din punct de vedere al calendarului, in functie de avizele pe care le luam de la celelalte ministere, suntem pregatiti ca, in cateva luni, sa facem aceasta tranzitie", a spus Valerian Vreme.

Vreme nu a precizat care sunt actele normative aflate in curs de avizare.

×