x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mio Moov 580: ghidul mobil de vacanţă

Mio Moov 580: ghidul mobil de vacanţă

de Vali Blanaru    |    19 Iul 2009   •   00:00
Mio Moov 580: ghidul mobil de vacanţă

În urmă cu câteva săptămâni am dat o fugă până în Croaţia la o întâlnire de automobile VW clasice. Ne-a ghidat până acolo noul GPS Moov 580 Europe Plus, produs de Mio Technology.

Nu era prima dată când mergeam la întâlnirea de broscuţe de la Rovinj. Traseul ales de data aceasta era cu totul altul decât cel parcurs în urmă cu un an, iar ideea de a avea un GPS ca însoţitor pe traseul de 3.000 km avea darul să mă liniştească.

Produsul are designul unuia de vârf de gamă: în cutia ultracompactă în care este livrat găseşti un display de dimensiuni surprinzător de generoase. Rama de aluminiu, ecranul tratat antireflex, dar şi grosimea de doar 18 mm a aparatului întregesc imaginea de produs premium. Cutia mai conţine cablu de alimentare USB, cablu de alimentare pentru bricheta auto, soclu de fixat GPS-ul şi CD-ul de instalare. Modelul Europe Plus, pe care îl pri­misem în teste, are preinstalate hărţi pentru 40 de ţări din Europa.

Mai mult decât aveam nevoie pentru micuţa noastră expediţie care includea un drum prin Ungaria şi Croaţia. Ne-am pus în mişcare încrezători în toate aceste minuni ale tehnologiei moderne.

CONECTARE GREOAIE
Moov 580 se gândeşte destul de mult (între 3 şi 5 minute) până se conectează la satelit. Indiferent de zona în care am pornit aparatul, conexiunea la satelit nu a reuşit să se facă mai rapid de trei mi­nu­te. Dar viteza nu este un lucru indispensabil, mai ales atunci când te afli la volanul unei broscuţe.

După ce a in­trat în re­­­ţea, Moov 580 se comportă pe mă­sura pre­ţu­lui apa­ra­tu­lui: calculează traseul rapid, te aver­ti­zează atunci când depăşeşti limita de viteză şi dispune de tot felul de informaţii utile despre zonele prin care treci: de la benzinării până la hoteluri sau atracţii turistice. Interfaţa pentru călătorie pe timp de noapte este foarte prietenoasă, hărţile schimbându-şi automat cromatica în verde şi negru.

Dispozitivul pune accent pe comunicarea auditivă mai degrabă decât pe cea vizuală, pentru a oferi conducătorilor auto mai multă siguranţă în tra­fic. Atunci când ai greşit traseul, GPS-ul recalcu­lea­ză automat o nouă rută, pe care te re­di­rec­ţi­o­nează. În unele cazuri, aceste redirecţionări pot lungi cu câţiva kilometri traseul, aşa că este indicat să consultaţi în mod periodic display-ul şi să nu vă ghi­daţi doar după mesajele sonore.

În unele zone, hăr­ţile pentru Ungaria nu sunt actualizate. Am avut pro­bleme cu avertizarea depăşirii limiteide vi­teză, GPS-ul indicând valori inferioare semnelor de cir­culaţie. Tot în Ungaria am avut surpriza ca hărţile să nu re­cu­noas­că o au­tos­tra­dă. Deşi ne aflam pe autostrada care du­ce la Balaton, har­ta GPS-ului a semnalizat pentru câteva zeci de kilometri că ne aflăm pe un drum inexistent. Nu înainte de a încerca să ne ghideze spre un drum european.

FUNCŢII HIGH-TECH
Funcţiile standard ale aparatului includ tehnologia Bluetooth şi ape­larea prin hands-free. Pentru o calitate mai bună a sunetului, modelul Moov 580 are un emiţător FM integrat, care permite conectarea la sistemul audio al ma­şinii în aşa fel încât toate elemen­tele auditive să fie auzite tare şi clar prin boxele acestuia. Va trebui să renunţaţi să asculaţi muzica prefe­rată.

Aparatul deţine o serie de aplicaţii care includ posibilitatea de a descărca puncte de interes (POI) prin intermediul internetului, funcţia de căutare locală despre hoteluri, magazine şi servicii, funcţia de navigare foto NavPix, care le permite utilizatorilor să înmagazineze locaţii folosind fotografii etichetate geografic şi oferind accesul la peste un milion de fotografii ale clădirilor şi locurilor, salvate cu coordonate geografice prin Flickr şi GoogleEarth.

Trecând peste inconvenientele prezentate, Moov 580 ne-a dus cu bine la destinaţie. O sarcină de care s-a achitat cu bine, chit că nu am avut nevoie de toate gadgeturile pe care producătorul le livrează la pachet.

 

Caracteristici tehnice:
Ecran mare, de 4,7 inci
Apelare prin hands-free
Emiţător FM
Navigare foto NavPix
Subţire - 18 mm grosime
Modelul Europe Plus are preinstalate hărţi pentru 40 de ţări din Europa de Vest şi de Est

×
Subiecte în articol: gadget