x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Mio Moov S605, de la A la B.

Mio Moov S605, de la A la B.

de Alexandru Radescu    |    10 Iun 2011   •   21:00
Mio Moov S605, de la A la B.

Simplist vorbind, rolul unui GPS este acela te a ghida in trafic, de a te duce cat mai usor din punctul A in punctul B, ca te plimbi dintr-un cartier in altul, dintr-un oras in altul sau dintr-o tara in alta. Competitia intre producatori pe de-o parte, progresele tehnologice, inovatiile unor terti (hardware/software), determina o diferentiere intre produse si brand-uri si prin extra-servicii, prin aplicatii.

Am testat Mio Moov S605 intr-un traseu intensiv prin tara. Am traversat cam jumatate din Romania avand ca obiective orasele importante asa ca provocarile pentru sistemul de navigatie si harta preinstalata nu au fost unele 'limita'. Iar atunci cand am schimbat brusc un traseu, din motiv de semne de circulatie (un update, ceva?!) sau mers 'in turma', gadget-ul nu s-a blocat, nu a cedat emotional (cum am patit cu alte modele) si s-a orientat rapid la cerintele drumului.

Pentru ca vorbeam de functii extra, Moov S605 se evidentiaza cu obiective turistice in 3D (identificarea punctelor de interes din apropiere), dar cred ca pentru Romania cel putin e loc de mult si multe. De asemenea, util este butonul de captura, mai ales ca intr-o zi a trebuit sa ne intoarcem spre un oras prin care trecusem, o revenire pe un traseu de peste 120km, dinspre o localitate pe Clisura Dunarii.
In mod surprinzator, o adevarata provocare a fost modalitatea de a seta nivelul sonorului. Buton nu, nici o setare 'ascunsa' prin meniu. L-am descoperit cu totul intamplator apasand intr-un colt al ecranului tactil...Si daca am ajuns la ecranul tactil, aici ar putea fi unul din punctele mai slabe ale GPS-ului.

Gadget-ul nu dispune de stylus iar interfata tactila nu este la fel de performanta precum in cazul unui smartphone de exemplu. De asemenea, rezolutia de 480 x 272 (la o diagonala de 5 inci) nu este chiar una optima. Reprezentantii locali ai companiei Mio promit ca aceste puncte mai slabe vor fi remediate in noua serie de dispozitive, ce urmeaza a fi lansate in Romania in aceasta luna.
Pana atunci insa, puteti achizitiona Mio Moov S605 la pret de 750 lei.

Caseta tehnica:
Ecran: 5 inci (12,7cm), tactil
Rezolutie ecran: 480 x 272
Card: SD/MMC
Greutate: 185 grame
Accesorii: incarcator de masina, suport, cablu USB
Pret de 750 lei

×
Subiecte în articol: tehnică