x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Motorola se va diviza

Motorola se va diviza

12 Feb 2010   •   00:00

Grupul Motorola se va diviza, anul viitor, în două companii independente, care se vor ocupa de telefoane mobile şi set-top box-uri pentru televizoare, respectiv de echipamente pentru reţele de telecomunicaţii.

Noile companii vor funcţiona independent şi vor fi listate la burse, pentru a consolida poziţia Motorola pe pieţele internaţionale.

Acţiunile grupului au crescut cu 2,3% după anunţ, care survine unei lungi perioade de speculaţii şi zvonuri legate de măsurile care vor fi luate de management pentru restructurarea companiei, potrivit Reuters.

Divizia de telefoane mobile se confruntă cu pierderi şi are probleme competiţionale pe segmentul în creştere explozivă al smartphone-urilor. Motorola nu a mai scos un telefon "de referin]`" de la modelul Razr, însă recent lansatul Droid se bucură de o oarecare popularitate în zona mobilelor inteligente.

Totodată, operaţiunile de set-top box-uri pentru televizoare au fost afectate de recesiunea mondială, în timp ce reducerea cheltuielilor de către operatorii telecom a lovit divizia de echipamente pentru telecomunicaţii.

×
Subiecte în articol: redactie