x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Muzeul ASTRA, promovat gratuit de Google

Muzeul ASTRA, promovat gratuit de Google

16 Mai 2014   •   15:54
 Muzeul ASTRA, promovat gratuit de Google

Cel mai mare muzeu în aer liber din România, Muzeul Civilizaţiei Populare Tradiţionale ASTRA din Pădurea Dumbrava din municipiul Sibiu, va fi promovat din toamnă, gratis, de britanici, pe Google, într-o secţiune dedicată exclusiv marilor muzee din lume, a declarat directorul muzeului, Valeriu Olaru.

Muzeul românesc va fi promovat pe www.Google.co.uk, la aceleaşi dimensiuni cum este prezentat muzeul Luvru din Paris (Franţa), conform directorului Muzeului ASTRA.

'Am primit o ofertă din partea Google Londra, pentru că ei ne oferă un spaţiu de publicitate, în mod gratuit, de aceeaşi dimensiune cu alte mari muzee ale lumii, respectiv pentru Luvru. Va veni inclusiv o echipă care va filma, ca să se poată pune pe acest spaţiu, inclusiv vizite virtuale ', a declarat Valeriu Olaru, citat de Agerpres.

Cel mai mare muzeu în aer liber din Europa se află în România! L-ai vizitat?

Muzeul în aer liber din Dumbrava Sibiului poate fi vizitat şi acum virtual, dacă se accesează site-ul acestuia, www.muzeulastra.ro. 

Muzeul în aer liber se întinde pe o suprafaţă de 96 ha, din care expoziţia propriu-zisă ocupă 42 de hectare. Vizitatorii au la dispoziţie două restaurante, două pensiuni, un spaţiu de joacă, un centru de informare turistică, patru parcări, peste zece km de alei, numeroase locuri de popas, locuri unde te poţi întâlni cu meşteşugarii. 

Muzeul în aer liber şi celelalte muzee din cadrul Complexului Naţional Muzeal ASTRA din Sibiu au fost vizitate anul trecut de peste 374.000 de oameni, conform directorului instituţiei.

Sibiul este cel mai important centru muzeal din România, care reuşeşte să atragă, prin cele două muzee mari - Muzeul Naţional Brukenthal, cel mai vechi din ţara noastră şi Complexul Naţional Muzeal ASTRA, cel mai întins muzeu în aer liber din România - cei mai mulţi turişti, cel puţin o jumătate de milion de vizitatori, pe an, conform directorilor celor două muzee

×
Subiecte în articol: muzeu ASTRA muzee sibiu