x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nivelul de spam s-a ridicat la 90%

Nivelul de spam s-a ridicat la 90%

de Cristian Ionescu    |    27 Mai 2009   •   00:00

Email-urile de timp spam au crescut luna trecută cu 5%, ajugând să reprezinte 90% din totalul mesajelor primite în casuţele de email, potrivit unui raport al MessageLabs citat de itnews.com.au.

În raportul lunar de spam s-a constatat faptul că s-a intensificat activitatea de trimitere de emailuri nesolicitate de la conturile de webmail găzduite de furnizori legitimi.

Potrivit reprezentanţilor companiei, creşterea a fost determinată în mare parte de înmulţirea numărului de mesaje ce conţin un subiect anume şi un link către un profil pe un site, aparţinând unei reţele sociale, creeat automat, cu ajutorul unor programe anti-captcha.

"Cu cât nivelul de spam creşte, începem sa fim martorii unor modalităţi combinate de atac, de gen 3 în 1, având ca rezultat materializarea acestora într-un singur atac, de 3 ori mai eficient", a declarat Paul Wood, senior analist la MessageLabs.

De asemenea, raportul a constatat că la utilizatorii europeni, fluxul de spam se extinde la nivelul întregii zi, în timp ce în SUA, se observă un vârf între 9 şi 10 dimineaţa.

×
Subiecte în articol: IT