x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noi membri Symbian

Noi membri Symbian

09 Sep 2008   •   00:00

Producătorul de electronice Sharp, dezvoltatorul browserului Opera şi operatorul coreean de telecomunicaţii mobile KTF se numără printre cei mai noi membri ai Symbian Foundation, care a atras pînă în prezent 40 de companii.

Producătorul de electronice Sharp, dezvoltatorul browserului Opera şi operatorul coreean de telecomunicaţii mobile KTF se numără printre cei mai noi membri ai Symbian Foundation, care a atras pînă în prezent 40 de companii. Fundaţia a fost înfiinţată la mijlocul acestui an de Nokia, după preluarea integrală a dezvoltatorului de software Symbian. Scopul iniţiativei este de a cîştiga teren în competiţia cu programul Android, dezvoltat de Google şi o serie de parteneri din industria de profil.

“Acest program va ajuta la propulsarea următorului val de inovaţii necesar îmbunătăţirii semnificative a experienţelor utilizatorilor de telefoane mobile”, a declarat directorul de tehnologie al Sony Ericsson, Mats Lindoff, într-un comunicat din partea membrilor conducerii Symbian Foundation.

Nokia anticipează lansarea primei platforme unificate pe baza software-ului Symbian anul viitor şi introducerea unui sistem de operare complet nou pînă în iunie 2010.

×
Subiecte în articol: IT