x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Noi tarife de interconectare

Noi tarife de interconectare

22 Iul 2008   •   00:00

38 de operatori de telefonie fixă vor practica, de la 1 septembrie, un tarif de interconectare de 1,15 eurocenţi/min (fără TVA), a anunţat ieri ANRCTI.

38 de operatori de telefonie fixă vor practica, de la 1 septembrie, un tarif de interconectare de 1,15 eurocenţi/min (fără TVA), a anunţat ieri ANRCTI.

Instituţia a desemnat 37 de noi furnizori cu putere semnificativă şi a revizuit regimul interconectării cu cei mai mari doi operatori de reţele de telefonie fixă, Romtelecom şi RCS&RDS. Pînă acum, Romtelecom a fost singurul operator desemnat de ANRCTI ca avînd putere semnificativă pe piaţa terminării la puncte fixe a apelurilor.

Tarifele medii impuse furnizorilor alternativi pentru serviciile de interconectare vor fi aplicate în doua etape, şi anume 1,15 eurocenţi/min de la 1 septembrie 2008, şi 0,97 eurocenţi/min de la 1 iulie 2009.

În ceea ce priveste operatorul Romtelecom, s-a renunţat la actualul regim, în care tarifele de interconectare sînt stabilite în mod diferenţiat, în funcţie de intervalul orar (pentru perioada orelor de vîrf şi, respectiv, pentru perioada din afara orelor de vîrf). Noile tarife de interconectare vor fi percepute începînd cu 1 septembrie 2008. În ceea ce priveşte interconectarea cu reţeaua RCS&RDS, Autoritatea a propus menţinerea obligaţiei de transparenţă şi a obligaţiei de a permite accesul şi utilizarea unor elemente specifice ale reţelei şi a infrastructurii asociate. În plus, a fost impusă în sarcina RCS&RDS obligaţia de nediscriminare şi a fost modificată obligaţia de control al tarifelor. Aceleaşi obligaţii menţinute sau impuse în cazul RCS&RDS au fost avute în vedere şi pentru cel de-al treilea operator ca mărime pe segmentul de telefonie fixă, UPC România. Totodată, ANRCTI a impus şi în sarcina celorlalţi 35 de operatori alternativi de reţele de telefonie fixă obligaţii de transparenţă, nediscriminare, acces şi utilizare a unor elemente specifice ale reţelei şi a infrastructurii asociate, precum şi de control al tarifelor.

×
Subiecte în articol: IT