x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Nokia-Siemens a confirmat vânzarea de echipamente de interceptare a convorbirilor către Iran

Nokia-Siemens a confirmat vânzarea de echipamente de interceptare a convorbirilor către Iran

de Cristian Ionescu    |    30 Iun 2009   •   00:00

Grupul de telecomunicaţii germano-finlandez Nokia Siemens Networks a recunoscut că tehnologiile vândute Iranului permit interceptarea convorbirilor telefonice, precizând însă că nu pot fi utilizate pentru monitorizarea Internetului.



Grupul Nokia - Siemens a oferit operatorului de telecomunicaţii iranian TCI echipamente de interceptare a convorbirilor telefonice în cadrul unui contract încheiat cu Iranul în al doilea semestru al anului 2008, recunoaşte Ben Roome, purtătorul de cuvânt al companiei.

"Echipamentele permit supravegherea apelurilor telefonice", a explicat oficialul, precizând că Internetul nu poate fi supravegheat cu astfel de echipamente.

Pe Internet circulă şi o petiţie care propune boicotarea grupului Nokia, acuzat că ajută Iranul să intercepteze convorbirile şi mesajele participanţilor la proteste. Potrivit autorităţilor, violenţele postelectorale din Iran s-au soldat cu moartea a cel puţin 20 de persoane.

"Sunt multe interpretări greşite", afirmă Roome, explicând că Nokia Siemens este diferită de producătorul de telefoane mobile Nokia. Potrivit reprezentantului companiei, dispozitivele de interceptare achiziţionate de Iran sunt similare cu cele utilizate în Europa.

×
Subiecte în articol: IT