x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Oficialii americani intervin in cazul “Google-Italia”

Oficialii americani intervin in cazul “Google-Italia”

03 Mar 2010   •   00:00

Un reprezentant al Departamentului de Stat american a caracterizat condamnarea în Italia a trei responsabili Google, pentru violarea dreptului la viaţă privată, drept "deplorabilă".

Trei oficiali ai Google au fost condamnaţi, pe 24 februarie, de un tribunal din Milano, pentru atingere adusă vieţii private, după difuzarea unei înregistrări video care prezintă acte brutale împotriva unui adolescent handicapat. Cei trei lideri au fost condamnaţi la şase luni de închisoare cu suspendare.

"Este deplorabil, ca să nu spunem mai mult, că autorităţile italiene încearcă să transforme trei reprezentanţi locali ai unei companii private în cenzori de conţinut", a declarat Michael Posner, responsabil pe probleme de democraţie, drepturile omului şi dreptul la muncă, în cadrul diplomaţiei americane, citat de AFP.

"Noi suntem îngrijoraţi de repercusiunile acestei judecăţi care ar putea fi la nivel mondial", a mai spus Posner.

"Google va contesta in instanţă această decizie uluitoare. Niciuna dintre cele patru persoane nu avea nimic de-a face cu înregistrarea video. Nu au filmat-o, nu au postat-o online, niciuna dintre ele nu cunoaşte autorii şi, cu toate acestea, au fost trase la răspundere penală", a declarat la acea dată un purtător de cuvânt al Google.

Imaginile au fost scoase de pe internet la câteva ore după ce poliţia italiană a anunţat oficialii Google despre videoclip.

"Companiile trebuie să îşi asume responsabilitatea de a supraveghea conţinuturile pe care le publică. Este un caz foarte important, pe care trebuie să îl urmărim cu atenţie şi la care trebuie să răspundem", a admis Posner.

×
Subiecte în articol: redactie