x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Olimpici romani in echipa Microsoft

Olimpici romani in echipa Microsoft

de Cristian Ionita    |    09 Aug 2005   •   00:00
Olimpici romani in echipa Microsoft

In ultimul an, valoarea totala a premiilor castigate de olimpicii romani in competitiile sponsorizate de Microsoft a ajuns la 38.000 de dolari SUA. Patru studenti din Iasi tocmai au castigat premiul pentru Web Development in Japonia.

Microsoft a prezentat la sfarsitul saptamanii trecute rezultate extraordinare obtinute de studentii romani participanti la competitii internationale sponsorizate de gigantul software. "Dincolo de valoarea totala a premiilor castigate in acest an - 38.000 USD, Romania se bucura de o imagine excelenta in lume, aceste rezultate avand un impact deosebit in educatie si in industria software locala", se arata intr-un comunicat al companiei.

IMAGINEAZA-TI! Imagine Cup 2005 este o competitie internationala de anvergura, sponsorizata de Microsoft, la care au participat peste 90 de tari. Competitia pune accent pe creativitatea elevilor si studentilor participanti in sectiuni care variaza de la film de scurtmetraj si renderizare pana la software design si dezvoltare de aplicatii web. Tema competitiei este: "Imaginati-va o lume in care tehnologiile contribuie la dizolvarea barierelor dintre noi".

Anul trecut, Romania a castigat premiul I la sectiunea Film de Scurtmetraj printr-o echipa a Universitatii "Alexandru Ioan Cuza" din Iasi.

Anul acesta au participat peste 16.000 de competitori din toata lumea, din care 700 de elevi si studenti romani. 39 dintre acestia au ajuns in semifinala. Peste 200 de studenti din peste 40 de tari au concurat in finala din acest an, desfasurata in Japonia, la Yokohama, intre 27 iulie si 1 august 2005. Premiile in bani s-au ridicat la 215.000 USD.

PARTICIPANTI. Echipa romana, formata din studenti ieseni, a reusit sa obtina locul intai la sectiunea Web Development, castigand un premiu de 8.000 de dolari. Echipa se numeste AI Core si este formata din Ionut Carja, Ioan-Cristinel Istrate, Adrian Mihai Topala (de la Universitatea "Alexandru Ioan Cuza") si Costel Catalin Stan (Universitatea Tehnica "Gheorghe Asachi"). O alta competitie similara, "Windows Embedded Student Challenge", a avut 14 echipe romanesti, din care cinci au ajuns in finala.

Nici elevii nu s-au lasat mai prejos. "You Can Make A Difference" este o competitie pentru elevi de liceu prin care se urmareste dezvoltarea unor proiecte de tehnologie ai caror beneficiari sa fie organizatii caritabile. Din cei cinci participanti romani, doi au ajuns in finala. Andrei-Valentin Stoica (Liceul "Iuliu Maniu" din Arad) si Dana Prodan (Liceul Teoretic "Nicolae Balcescu" din Cluj-Napoca) au castigat fiecare o bursa valorand 5.000 USD.
×
Subiecte în articol: IT