x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Operatorii protesteaza

Operatorii protesteaza

31 Iul 2008   •   00:00

Orange, Vodafone, Telemobil si RCS & RDS au atacat in contencios administrativ si fiscal actul normativ care reglementeaza acordarea unei licente nationale care permite furnizarea de comunicatii mobile in banda larga, pe frecventele 410-415 MHz si 420-425 MHz. Cei patru operatori c



Orange, Vodafone, Telemobil şi RCS & RDS au atacat în contencios administrativ şi fiscal actul normativ care reglementează acordarea unei licenţe naţionale care permite furnizarea de comunicaţii mobile în bandă largă, pe frecvenţele 410-415 MHz şi 420-425 MHz. Cei patru operatori cotestă actul din cauza cuantumului licenţei, considerat discriminatoriu şi neproporţional cu celelalte taxe de licenţă de comunicaţii mobile achitate pînă în prezent. Un alt motiv al protestului este dat de prevederea potrivit căreia operatorii care mai deţin o licenţă de telefonie mobilă sînt eliminaţi din competiţia pentru această nouă licenţă.

Taxa de licenţă pentru utilizarea benzilor de frecvenţe 410-415 MHz şi 420-425 MHz se ridică la 1.077.228 de euro (echivalentul în lei). Spre comparaţie, taxa de utilizare pentru ultimele două licenţe pentru serviciile de comuncaţii din generaţia a treia (3G) se ridică la 35 milioane de dolari.

ANRCTI. Preşedintele Autorităţii Naţionale pentru Reglementare în Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei, Dan Georgescu, a declarat că în stabilirea cuantumului taxei noii licenţe s-a avut în vedere încurajarea apariţiei unui nou operator pe piaţă, deci şi a competiţiei, interesul autorităţilor fiind ca investiţia să se realizeze cu precădere în infrastructură şi nu în cumpărarea licenţei.

×
Subiecte în articol: IT