x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Optimizari de Windows XP

Optimizari de Windows XP

18 Mai 2006   •   00:00
Optimizari de Windows XP
TIPS & TRICKS > SFATURI UTILE
Tocmai ati terminat de instalat sistemul de operare Windows XP, cand realizati ca totusi nu merge atat de bine precum v-ati dorit. Pentru a ajunge la performantele dorite, sunt necesare cateva optimizari realizate ulterior instalarii.

In cadrul sistemului de operare exista anumite servicii care se lanseaza o data cu acesta, dar care sunt necesare numai pentru anumite sarcini, majoritatea inutile marii mase de utilizatori. Pentru a vizualiza aceste servicii urmati pasii: accesati Control Panel, apoi Administrative Tools si in final Services. Pentru a dezactiva un serviciu, faceti click dreapta pe numele sau si alegeti Disable.

In continuare aveti o lista cu cateva servicii si cum ar trebui utilizate ele, in functie de sarcinile pentru care este folosit computerul:

Alerter - Acest serviciu semnaleaza administratorului de retea problemele aparute in unitatea respectiva. Este recomandat ca el sa fie dezactivat, deoarece este rar folosit.

Error Reporting Service - Atunci cand un program se blocheaza, Windows-ul intreaba utilizatorul daca doreste sa trimita informatii despre problema aparuta la centrul Microsoft. Si acest serviciu este bine sa fie dezactivat.

IMAPI CD-Burning COM Service - Majoritatea utilizatorilor foloseste un soft special pentru scrierea CD-urilor, deci acest serviciu al Windows-ului devine redundant, putand fi oprit.

Remote Registry - Nu numai pentru optimizare, dar mai ales din motive de securitate, acest serviciu trebuie dezactivat, intrucat, daca este lasat sa ruleze, poate permite accesul unui hacker in calculatorul dumneavoastra.

Telnet - Permite unui utilizator aflat intr-o locatie diferita sa acceseze computerul si sa ruleze programe pe acesta. Recomandam ca si acest serviciu sa fie dezactivat, intrucat poate facilita accesul persoanelor straine.

Telephony - In cazul in care conexiunea internet nu este realizata prin dial-up, si acest serviciu se poate dezactiva.

Wireless Zero Configuration - Acest serviciu trebuie activat numai in cazul in care accesul la internet se realizeaza cu ajutorul unei retele wireless.

Mr. Trick
  • Logo Windows + Tab ajuta la navigarea printre ferestrele deschise in taskbar.
  • Shift + Delete sterge definitiv un fisier, fara a-l mai trimite in recycle bin.
  • Pentru a introduce alte programe in bara de Quick Launch, faceti o scurtatura pe desktop si apoi drag and drop in zona de Quick Launch.
  • Atunci cand va aflati in Windows Explorer, apasand Num Lock + * veti vedea toate directoarele si subdirectoarele unui director selectat.
  • Daca utilizati un mouse cu scroll, puteti schimba marimea fontului unei pagini web prin apasarea Ctrl si rotirea scroll-ului in sus sau in jos.
  • Logo Windows + Ctrl + F conduce la o fereastra de cautare a computerelor in retea.
  • Daca vreti sa redenumiti mai multe fisiere dintr-o data, nu este necesar sa le luati pe fiecare in parte.
  • Selectand mai multe fisiere in Windows Explorer, apasand F2 si apoi redenumind unul dintre fisierele selectate, veti observa ca numele tuturor celorlalte fisiere se va schimba in numele ales de dumneavoastra plus un numar in capat.
  • ×
    Subiecte în articol: serviciu windows