x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Orange colaborează cu Intel pe noua platformă Linux

Orange colaborează cu Intel pe noua platformă Linux

de Alexandru Radescu    |    03 Mar 2010   •   00:00

Intel şi Orange au anunţat astăzi un acord strategic pentru a oferi servicii Orange multimedia pe mai multe dispozitive bazate pe procesorul Atom şi platforma software, MeeGo.



MeeGo este rezultatul unei fuziuni între proiectele bazate pe Linux, Moblin şi Maemo (Nokia), care facilitează un mediu open software pentru dezvoltarea rapidă a unei întregi game de dispozitive inteligente (de la smartphone la tablet PC), dar şi a unor noi servicii mobile.

Intel şi Orange vor colabora pentru a creşte disponibililitatea serviciilor Orange Signature Services, precum Orange TV şi Orange Maps, care vor fi susţinute de mediul MeeGo.

Împreună cu platforma software MeeGo, aceste dispozitive asemănătoare unor PC-uri vor oferi o experienţă deosebită în navigarea pe Internet, computing şi comunicaţii, datorită graficii complexe, capabilităţilor de multitasking şi multimedia, dar şi celui mai bun nivel de performanţă a aplicaţiilor. Orange şi Intel au în comun o viziune similară referitoare la dispozitivele digitale şi experienţele de consum, iar colaborarea noastră va conecta utilizatorii cu conţinutul care este cel mai important pentru ei, indiferent unde s-ar afla”, a declarat Doug Fisher, Vice President.

Primele dispozitive cu platforma MeeGo ar trebui să apară până la sfârşitul anului.

×
Subiecte în articol: redactie