x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Panasonic DMC-TZ3

Panasonic DMC-TZ3

04 Ian 2008   •   00:00

Sezonul Sărbătorilor de iarnă este pe sfărşite, dar ăsta nu-i un motiv ca să nu-ţi faci cadou un aparat foto cu performanţe de invidiat. Panasonic DMC-TZ3 este un candidat excelent, insumănd caracteristici DSLR intr-un aparat foto mult mai compact şi mai ieftin decăt o cameră profesională.

Aparat foto cu megapixeli şi megazoom

 

Sezonul Sărbătorilor de iarnă este pe sfărşite, dar ăsta nu-i un motiv ca să nu-ţi faci cadou un aparat foto cu performanţe de invidiat. Panasonic DMC-TZ3 este un candidat excelent, insumănd caracteristici DSLR intr-un aparat foto mult mai compact şi mai ieftin decăt o cameră profesională.

 

Senzor. Aparatul este echipat cu un senzor de 7 mega­pixeli, cu un zoom optic de 10X, indeajuns căt să iţi poţi filma vecinul din blo­cul de vizavi. Ce este im­pre­sionant la acest model este efici­en­ţa stabilizatorului optic, chiar şi la zoom ma­xim, imaginea aparatului fiind extrem de stabilă, realizănd poze fără să trebuiască să te lipeşti de un pe­rete pentru stabilitate. Aparatul este dotat, cum ne aşteptam, cu lentile Leica DC Vario-Elmar de 28 mm unghi larg, care iţi permite să cuprinzi o arie mai mare decăt tradiţionalul 35 mm.

 

Ergonomie. Aşezarea butoa­ne­lor este realizată foarte eficient, putănd na­viga şi schimba setările aparatului foto, cum ar fi modul de stabilizare optic sau focalizarea, folosind chiar o singură mănă. Pe spatele aparatului, butoanele lasă loc ecranului de 7,6 cm, care poate reda pozele la o adăn­cime de culoare de 230 K. Cu un ecran de di­men­siunile acestea, teoretic, nici nu vei mai avea nevoie să conectezi came­ra la PC, previzualizarea pozelor fiind la fel de calitativă ca şi pe calculator.

 

Minusuri. Unde aparatul nu se descurcă atăt de bine este viteza de răspuns. Spre deosebire de alte apa­rate, DMC-TZ3 are nevoie de un timp de repaus intre poze, chiar dacă specificaţiile arată o capabilitate de a rea­liza trei cadre pe secundă. Dar, in cazul in care nu eşti paparazzi şi nu depinzi de timpii de reacţie ai apara­tului foto, TZ3 poate fi o achiziţie bună, mai ales datorită obiectivului de 28 mm wide angle, care iţi permite să cuprinzi toa­tă familia, oricăt de numeroasă, intr-o singură poză.

 

Ceas Phosphor cu ecran E-Ink

Phosphor Ana-Digi este un ceas de mănă, care foloseşte o tehnologie E-Ink asemănătoare e-book-urilor Sony Reader sau Amazon Kindle, reuşind să işi schimbe culoarea şi forma cifrelor de pe cadran. Dacă pănă acum am mai dat peste ceasuri cu MP3, ecran OLED şi suport pentru redare video, ceasul companiei Phosphor nu face nici unul din aceste lucruri, rezu­măndu-se la un aspect şic, pe care il poţi modifica in funcţie de stare sau de hainele pe care le porţi. Tot ce trebuie să iţi aminteşti e că ceasul dispune numai de două culori, alb şi negru, asta pentru a nu exagera in culori care nu se regăsesc şi pe orologiu. Ceasul are un diametru de 45 mm şi o gro­sime de 13 mm, fiind destul de „incăpător" atăt pentru ecranul dina­mic, căt şi pentru realizarea unor de­se­ne interesante pe suprafaţa acestuia.

 

News

 

Intel va prezenta cel mai mic harddisk SSD in 2008

Compania Intel va dezvălui in cadrul Expoziţiei CES 2008, care se va ţine in luna ianuarie, cel mai mic harddisk in stare solidă (SSD), intitulat Z-140 PATA. Acesta este, conform declaraţiilor companiei, mai mic decăt o monedă de 1 cent şi mai uşor decăt o picătură de apă. Harddiskul Z-P140 PATA SSD va fi livrat iniţial in capacităţi de 2 şi 4 giga, cu posibilitatea de a extinde tehnologia de fabricaţie pănă la pragul de 16 giga. Intel plănuieşte să folosească noile medii de stocare in dispozitivele mobile din următoarea generaţie.

Mărimea exactă a chip-ului este de 12x18x1,8 mm şi căntăreşte 0,6 grame, iar viteza de citire a mediului este de 40 MB/s şi viteza de scriere este de 30 MB/s.

 

Adaptor verde, universal pentru electrocasnice

Greenplug este primul adaptor AC/DC care va putea fi folosit să alimenteze toate electronicele din casa ta, economisind bani şi optimizănd consumul de energie al locuinţei. Adaptorul vrea să eli­mine transformatoarele externe ale electrocasnicelor şi să le inlocuiască, folosind in locul lor un adaptor universal inteligent. Folosind protocolul GreenTalk, dispozitivul se va putea lega şi comunica cu gadgetul pe care doreşti să il alimentezi doar atunci cănd este nevoie, eliminănd astfel timpii de incărcare inutili ai bateriei unui aparat. Compania a declarat că doreşte să implementeze protocolul de comunicare GreenTalk in toate electronicele, de la frigidere pănă la servere.

×
Subiecte în articol: gadget