Cele 32 de firme a caror participare la CeBIT a fost sustinuta de statul roman au fost locate in pavilionul rezervat solutiilor de outsourcing, informeaza Ministerul Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei.
|
HANOVRA. Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor (centru), a vizitat pavilionul romanesc de la targul IT |
Alte cinci firme au participat cu stand propriu. Dupa o pauza de doi ani, participarea Romaniei cu pavilion national la cel mai mare targ al industriei IT & C din lume este finantata de la bugetul de stat prin Programul national de promovare a exporturilor, gestionat de Ministerul Economiei.
PROGRES."Participarea celor 37 de firme romanesti la CeBIT 2005 este un succes in comparatie cu anii precedenti, nu doar prin numar, dar si prin faptul ca a fost organizata o zi speciala dedicata Romaniei. Am vizitat fiecare stand organizat sub pavilion romanesc si am aflat ca peste 300 de intalniri cu investitori interesati de piata romaneasca de IT & C au avut loc pe parcursul expozitiei. De asemenea, inainte de plecarea mea de la Hanovra, doua contracte fusesera deja semnate intre firme romanesti si companii din Germania si Austria. Promovarea industriei si a produselor IT dezvoltate in Romania constituie o prioritate si vom continua sa sprijinim participarea firmelor la targurile internationale de profil", a declarat Zsolt Nagy, ministrul Comunicatiilor, prezent la CeBIT. La conferinta "Solutii de Outsourcing oferite de
Sud-Estul Europei", au fost prezenti, alaturi de reprezentantii tarii noastre, oficiali si asociatii de profil din Bulgaria, Serbia-Muntenegru si Macedonia. "Am afirmat disponibilitatea MCTI de a colabora la nivel regional, de a fi realizate schimburi de experienta periodice intre tarile care au obiective de dezvoltare comune", a spus ministrul.
La CeBIT 2005 sunt prezenti peste 6.000 de expozanti, din peste 70 de tari. Se estimeaza ca, in perioada 10-16 martie 2005, in cele peste 30 de pavilioane de la Hanovra va fi un aflux de peste 500.000 de vizitatori. (Cristian Ionita)