x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pataniile unui card

Pataniile unui card

03 Aug 2004   •   00:00

I-au facut o baie fierbinte in cafea, apoi l-au racorit intr-un pahar cu cola, l-au spalat in masina automata, au trecut cu skateboard-ul peste el si au rugat un pusti de 6 ani sa-l strice. Incredibil, dar a supravietuit!

CRISTIAN IONITA

Cativa curiosi de la revista Digital Camera Shopper s-au hotarat sa vada cat de rezistente sunt cardurile de memorie ale aparatelor foto digitale. Au luat cate un CompactFlash, Secure Digital, xD, Memory Stick si un Smartmedia si le-au "brutalizat" in fel si chip pentru a verifica daca producatorii lor spun adevarul atunci cand se lauda ca memory card-urile sunt aproape indestructibile.

SI TOTUSI, TRAIESTE! Dupa ce au fost udate, oparite, spalate cu detergent, calcate cu o masina pentru copii si asa mai departe, toate cele cinci carduri au iesit putin sifonate, dar au reusit sa-si pastreze datele la locul lor. Adica fotografiile inregistrate inaintea probelor "de foc" au putut fi recuperate fara nici un fel de problema.

Pentru ca baietii care au facut testele nu s-au putut abtine, cardurile au mai fost "verificate" putintel cu barosul si apoi batute in cuie intr-un copac. Evident, in urma acestor incercari, memoriile si-au dat obstescul sfarsit.

CREDETI-I PE CUVANT! "Stiam ca noile memorii sunt durabile, dar nu credeam ca pot fi atat de rezistente. Dupa ce am testat durabilitatea celor mai cunoscute formate de carduri, am ajuns la concluzia ca exista sanse foarte mari ca memoria unei camere digitale sa ramana intacta chiar daca aparatul e distrus", a explicat Geoff Harris, editorul revistei Digital Camera Shopper.

Oricum, nu va sfatuim sa realizati si dumneavoastra aceste teste cu pretioasele memorii, dat fiind ca una care "tine minte" 128 MB costa in jur de 50 de dolari SUA la magazin. In plus, chiar daca riscul ca memoria sa fie distrusa de factori mecanici e destul de mic, ramane posibilitatea sa alegeti din greseala optiunea "Sterge toate fotografiile din memorie". E mai sigur sa le salvati pe hard discul unui computer sau pe un CD.

ADIO, FILM!

Potrivit InfoTrends, vanzarile de camere digitale vor ajunge la 22,8 milioane de unitati anul acesta in SUA. Asta in-seamna o crestere de 42% fata de 2003 si o dublare a vanzarilor fata de 2002. Iar Nikon a anuntat ca nu va mai produce aparate foto cu film.

×
Subiecte în articol: IT