x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Pentru o trezire plăcută

Pentru o trezire plăcută

de Alexandru Radescu    |    01 Noi 2008   •   00:00
Pentru o trezire plăcută

Ce rost are un gadget nou dacă nu ne face viaţa mai uşoară, eliminând încă un detaliu “spinos” şi sporind confortul cotidian? Pentru că, nu-i aşa?, corporaţia are nevoie de angajaţi odihniţi şi cu poftă de muncă.

Vine iarna şi alarma de la ceas sau telefon ne va smulge din dulceaţa somnului, aruncându-ne într-o beznă nemiloasă. Senzaţia de disconfort este sporită de aprinderea becului. Bună dimineaţa, hai la muncă!

Philips a scos pe piaţă un gadget menit să ne facă trezirea mai plăcută. “Wake-up light” este un soi de “veioză-cântătoare”. Cu jumătate de oră înainte de ora fixată pe dispozitiv pentru trezire, gadget-ul începe să emită o lumină care va creşte în intensitate. Practic, are un rol de simulare de luminii soarelui care ne bate în geam în restul anului. De asemenea, efectul luminos poate fi însoţit de sunete “speciale” şi se poate alege între ciripitul păsărelelor din pădure, clopoţei în adierea vântului sau chiar... sunete din jungla africană. Şi pentru că suntem în era “tehnologiilor verzi”, dispozitivul este eco în ceea ce priveşte consumul. “Wake-up light” (lumină de trezire) este deja disponibil în Europa la preţul de 150 de euro, dar încă nu a fost fixată o dată pentru aducerea pe piaţa românească.

PURE-FI ANYTIME
Până să găsim pe rafturile din România “veioza” Philips, ne-am putea orienta spre un alt produs care poate fi utilizat (şi) pentru a evita o bruscă trezire. Este vorba de Logitech Pure-Fi Anytime, gadget care este deja prezent pe piaţa noastră, sistemul cu alarmă şi ceas pentru iPod sau iPhone. Cum funcţionează? Pentru a nu-ţi trezi partenerul, lumina de fundal îţi permite să setezi alarma fără a mai aprinde veioza. Butoanele de control ale alarmei cu ceas se aprind când treci cu mâna peste boxe. Iar când vrei să dormi mai mult dimineaţa, iar alarma a pornit, nu trebuie decât să ridici mâna deasupra boxelor, iar tehnologia motion-sensing va activa funcţia snooze. Boxele Pure-Fi Anytime dispun de asemenea de un ecran “lizibil” noaptea şi ziua. În plus, Pure-Fi Anytime dispune de un radio digital AM/FM şi are grijă ca dispozitivul tău iPod sau iPhone să fie încărcat a doua zi dimineaţa. Ideal ar fi să nu stai cu telefonul la capul patului sau în cameră, după sfatul medicului.

Sistemul cu alarmă şi ceas Pure-Fi Anytime poate fi achiziţionat în retail, la preţul de 350 lei.

×
Subiecte în articol: IT