x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Piaţa PC-urilor a crescut cu 16%

Piaţa PC-urilor a crescut cu 16%

de Alexandru Radescu    |    18 Iul 2008   •   00:00

Vînzările globale de computere au ajuns la 71,9 milioane unităţi în trimestrul al doilea al anului, ceea ce reprezintă o creştere de 16% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2007

Vînzările globale de computere au ajuns la 71,9 milioane unităţi în trimestrul al doilea al anului, ceea ce reprezintă o creştere de 16% comparativ cu aceeaşi perioadă din 2007. Conform raportului Gartner, HP a rămas pe prima poziţie în clasamentul mondial, cu o cotă de piaţă de 18,1%. Pe poziţia a doua se află Dell (15,6%), compania americană avînd vînzări puternice, un plus de aproximativ 22%.  Cele două companii au vîndut peste 24.000 unităţi (desktop, notebook, server x86). Celelalte poziţii în top 5 au fost ocupate de Acer, Lenovo, Toshiba.

Pe piaţa SUA, vînzările au crescut cu 4%. În ceea ce priveste mininotebook-urile, acestea au doar 3% din vînzările de computere mobile. Apple rămîne pe poziţia a III-a pe această piaţă, înregistrînd o creştere trimestrială de 38%.

În zona EMEA (Europa, Orientul Apropiat, Africa), vînzările au crescut cu 23,5%, atingînd 23,1 milioane unităţi. Primele trei poziţii sînt ocupate de HP, Acer, Dell. Pentru prima dată, ASUS ajunge în top 5, creşterea datorîndu-se succesului mini-notebook-urilor. Compania taiwaneză a "furat" locul V celor de la Fujitsu-Siemens.

×
Subiecte în articol: IT