x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget PlayBook: tabletă, nu Blackberry!

PlayBook: tabletă, nu Blackberry!

de Alexandru Radescu    |    15 Iul 2011   •   21:00
PlayBook: tabletă, nu Blackberry!

Cum de un telefon Blackberry s-a lipit eticheta 'terminal business, cu abonament special de la companie', multa lume a privit anuntul RIM legat de lansarea primei tablete drept un proiect fara viitor in valtoarea starnita de iPad, urmata de avalansa de modele pe baza de Android.

Vestea buna e ca Playbook nu este un Blackberry mai mare. Ecranul (multitouch) are doar 7 inci, rezolutia insa este mai mult decat satisfacatoare (1024 x 600). Nu veti gasi o copie a altor sisteme, a altor interfete, meniul este cu totul nou si nu exista nici buton de home/back, totul rezolvandu-se prin atingerea unui colt al ecranului tactil (acel 'swipe' popularizat de noul N9 de la Nokia). Cu acelasi joc tactil pe ecran, ai acces si la tastatura virtuala. S-ar putea sa derajeze insa minusculul buton on/off de pe rama gadget-ului, dar poate ca ur­ma­toa­rea versiune aduce imbunatatiri.

Playbook nu functioneaza pe baza unui SIM de operator, esti dependent de o retea Wi-Fi. Daca ai una in casa, poti sa adormi cu tableta in brate vizionand seriale online, oferite gratuit de diverse site-uri de pe la noi. Am vazut astfel de situatii. In acele momente trebuie sa-ti arati dexteritatea: sa indepartezi gad­get-ul din mainile celui adormit si, mai ales, sa-i scoti castile din urechi!

Si daca tot e Playbook de la RIM, posesorii de Black­berry conecteaza tableta la smartphone prin BB Bridge, pentru transferul de fisiere. Pentru aplicatii exista App World, evident incomparabil cu magazinele virtuale similare de la Apple sau din Android Market. Important: la deschidere, dupa conectarea la retea, trebuie sa introduceti o adresa de mail valida pentru a putea utiliza gadgetul.
Tableta Blackberry Playbook poate fi achizitionata la preturi cuprinse intre 2.000 si 2.900 de lei.

Caseta tehnica PlayBook:
Ecran tactil: 7 inci (17,7cm), multi-touch
Rezolutie: 1024 x 600
Sistem de operare: BlackBerry Tablet OS (QNX)
Procesor: Dual Core Cortex A-9 1GHz
Stocare interna: 16GB/64GB
Memorie RAM: 1GB
Greutate: 425 grame
Conectivitate: Wi-Fi
Platforma GPS: Da
Camera web: 5MP (principala)

×
Subiecte în articol: tehnică