x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Plus de 50% în online

Plus de 50% în online

de Alexandru Radescu    |    30 Apr 2008   •   00:00
Plus de 50% în online

Valoarea tranzacţiilor online în luna aprilie se apropie de 4 milioane de euro, o creş­tere de 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Valoarea tranzacţiilor online în luna aprilie se apropie de 4 milioane de euro, o creş­tere de 50% faţă de aceeaşi perioadă a anului trecut.

Prin “potriveala” calendarului, luna aprilie a adus un profit în creştere şi comer­ţului electronic. “Conform estimărilor noastre, dar şi prin vîn­zările pe care le-au înregistrat ma­gazinele online care lucrează cu siste­mul ePayment, ne aşteptăm să încheiem luna aprilie cu un volum total de tranzacţii cu cardul de 3,8 milioane euro, în creştere cu 50% fa­­ţă de aceeaşi perioadă a anului tre­cut”, a declarat pentru Jurnalul Naţional Carmen Sebe, CEO la Ge­cad ePayment. E adevărat, nu toate sunt cumpărături legate de săr­bă­torile pascale, avînd în vedere că a fost luată în calcul şi plata facturilor. Pe de altă parte, achiziţia on­line a pachetelor turistice (inclusiv biletele de avion) pentru vacan­ţele de Paşte şi 1 Mai s-a făcut şi înainte de luna aprilie, cifrele respective neintrînd în suma deja menţionată, adaugă oficialul ePayment. Anul trecut Paştele a fost săr­bătorit pe 8 aprilie.

 

CHELTUIELI. Pe lîngă banii cheltuiţi în scopuri turistice, luna aprilie a mai contabilizat produse şi servicii telecom, bilete la spectacole (este un an bogat în showbiz), dar şi cărţi, jucării şi produse IT&C. Potri­vit lui Madalin Durcă, director de marketing PCfun.ro, cele mai cău­tate produse ale acestei luni au fost notebook-urile (categorie de produse care a revenit spectaculos după ce în luna martie a fost în scădere), televizoarele LCD şi camerele foto digitale. “Comparativ cu primele zile ale lunii aprilie, vînzările au crescut cu 35% săptămîna trecută”, ne-a de­clarat re­prezentantul PCfun.ro adău­gînd faptul că plata cu cardul a fost de pînă în 5% din total.

Nu au lipsit tentativele de fraudă online, dar numărul acestora a fost de 0,57% din totalul tranzacţiilor, spun oficialii ePayment.

×
Subiecte în articol: IT aprilie