x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Podgorii wireless

Podgorii wireless

16 Iul 2004   •   00:00

Cum vinurile americane nu prea au cautare, viticultorii din acele tinuturi au tinut mare sfat ca sa gasesca o solutie pentru a-si "impinge" produsele o data cu lazile de Coca-Cola.

ALEXANDRU RADESCU

Se pare ca a avut de castigat tehnologia de ultima ora: cineva a prezentat senzori wireless pentru podgorii.

INGINERIE. Este vorba de o retea implantata printre sirurile de struguri, care strange date despre temperatura, umiditatea atmosferica si cantitatea de apa din sol. Multumita retelei de senzori, "plantati" deja la podgoria americana Pickberry, in tinutul californian Sonoma, viticultorii afla cu exactitate care este starea plantelor. Datele ajung la un server, sunt prelucrate si sunt puse la dispozitia expertilor care decid cand trebuie irigate plantele sau cand este nevoie de tratamente chimice, se arata intr-un material BBC News on-line.

NATURAL. Bill Westerman este consultant pe partea de high-tech la acest proiect si i se pare "naturala alegerea facuta de catre viticultori", avand in vedere ca nu poti sa insiri cabluri printre strugurii de la Pickberry.

Tot atat de naturala a fost si aparitia primelor probleme: rozatoarele din zona s-au "delectat" cu cateva cabluri "delicioase" de la bateriile care alimentau senzorii.

×
Subiecte în articol: IT