x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Producatorii de webcam se lupta cu 3G-ul

Producatorii de webcam se lupta cu 3G-ul

06 Mai 2005   •   00:00

Potrivit unui recent studiu, 61% dintre europeni ar prefera sa poarte o conversatie pe suport video daca nu ar putea sa stea fata in fata cu cealalta persoana.



  • de ALEXANDRU RADESCU

  • DEZVOLTARE. "Ofertele" video sunt tot mai diversificate
    Psihologii spun ca 80% din informatiile despre lumea exterioara le receptam cu ajutorul ochilor. De 18 ori mai sensibili decat urechile, ochii sunt capabili sa raspunda la 1,5 milioane de mesaje simultane. Deci, sa auzi vocea cuiva este minunat, a vedea insa este o forma superioara de comunicare. Facand o comparatie cu "oferta" video adusa de telefonia 3G, producatorii de camere web spun ca avantajul ar fi de partea utilizatorilor de PC-uri. Pe de-o parte, afirmatia se bazeaza pe numarul scazut de terminale de acest gen vandute anul trecut in Europa, pe de alta parte se invoca raspandirea PC-urilor.

    WEB CAM SI MESSENGER. Pentru utilizatorii de messenger, Logitech a lansat pe piata o tehnologie video pe care se bazeaza noile servicii de conversatie MSN Messenger 7.0. Aceasta tehnologie permite transmisiilor video si audio sa treaca de firewall-uri si de NAT-uri (Network Address Translations), servicii ce blocheaza de obicei comunicarea video. Webcam-ul Logitech QuickCam Communicate STX pentru MSN Messenger are un senzor VGA CMOS cu o rezolutie de 640x480 pixeli. Pachetul include si o pereche de casti Internet Chat, cu un microfon ce anuleaza zgomotul de fond si reda sunetul stereo. Noul model va fi disponibil in Europa la inceputul lui iunie.

    ×
    Subiecte în articol: IT