x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Producţia iPhone 5 se “taie” în noul ecran mai subţire

Producţia iPhone 5 se “taie” în noul ecran mai subţire

25 Sep 2012   •   15:34
Producţia iPhone 5 se “taie” în noul ecran mai subţire

Decizia Apple de a echipa iPhone 5 cu un ecran mai subtire si mai usor fata de vechile modele este una dintre principalele cauze ale capacitatii insuficiente de productie care a cauzat vanzari sub estimari in weekendul de debut al noului smartphone, arata Bloomberg.

Ecranul noului iPhone, mai subtire si mai usor datorita unei noi tehnologii care integreaza senzorii touch in display, este produs de LG Display (Coreea de Sud) si Japan Display (Japonia).

Noul ecran este una dintre piesele de rezistenta ale iPhone 5, facilitand echiparea modelului cu piese mai performante si un display mai mare, simultan cu reducerea grosimii si greutatii fata de modelul anterior.

Productia ecranului este insa un proces industrial mai complex fata de tehnologiile mai vechi, contribuind la deficitul de capacitate care impiedica Apple sa raspnuda cererii.

Compania americana a apelat si la Sharp, cel mai mare producator japonez de ecrane LCD, pentru a-si consolida portofoliul de furnizori, insa grupul nipon nu a reusit sa livreze la timp noul model de ecran, potrivit analistilor Barclays.

LG si Japan Display au avut de asemenea probleme, insa au reusit sa livreze suficiente ecrane pentru a permite Apple sa anunte vanzarea a 5 milioane de unitati iPhone 5 in primul weekend de la debutul comercial.

Reprezentantii Apple si ai celor trei companii responsabile de productia ecranelor au refuzat sa comenteze informatiile.

Actiunile Apple au scazut ieri la New York cu 1,3%, investitorii aratandu-se dezamagiti de vanzarile iPhone 5 din primul weekend. Analistii anticipau ca livrarile ar putea atinge in primul week-end de la lansare pana la 10 milioane de unitati

Vanzarile sunt usor peste cele de peste 4 milioane de unitati inregistrate la lansarea precedentului model, iPhone 4S, in primele trei zile de la lansare, in octombrie anul trecut.

×