x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Profitul Dell, în scădere cu 63% în primul trimestru

Profitul Dell, în scădere cu 63% în primul trimestru

de Cristian Ionescu    |    29 Mai 2009   •   00:00

Dell a anunţat rezultatele pentru primul trimestru al anului, înregistrând un profit net de 290 de milioane de dolari, în scădere cu 63% faţă de anul precedent, când raporta 784 de milioane.

Veniturile Dell au scăzut cu 23% în primul trimestru, la 12,3 miliarde de dolari, de la 16 miliarde de dolari în perioada similară a anului trecut. Vânzările mondiale de computere ale companiei au scăzut în volum cu 17% în perioada analizată, potrivit companiei de cercetare de piaţă IDC. Compania a anunţat că se va axa în continuare pe reducerile de costuri "într-o piaţă dificilă", prioritatea companiei fiind profitabilitatea, nu cifra de afaceri.

Conducerea companiei nu a prezentat previziuni detaliate privind rezultatele pentru următoarele trimestre şi a evitat să încurajeze speranţele investitorilor legate de o posibilă redresare rapidă a afacerilor, avertizând în schimb că piaţa nu este încă suficient de dinamică pentru a semnala că ar fi fost atins sau depăşit punctul minim.

În luna februarie, Dell şi-a majorat ţinta de reduceri de costuri la patru miliarde de dolari până în 2011, de la trei miliarde de dolari. Compania a renunţat la peste 9.000 de locuri de muncă în ultimul an, încheind primul trimestru cu 78.900 de angajaţi.

×
Subiecte în articol: IT