x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Profitul grupului LG Electronics a crescut cu 62% în al doilea trimestru

Profitul grupului LG Electronics a crescut cu 62% în al doilea trimestru

de Cristian Ionescu    |    22 Iul 2009   •   00:00

Grupul sud-coreean LG Electronics a înregistrat un profit net de 1.146 miliarde woni (916 milioane de dolari) în trimestrul al doilea, în urcare cu 62% faţă de perioada similară a anului trecut, datorită monedei locale slabe şi avansului vânzărilor.



Profitul operaţional al LG s-a plasat la 1.410 miliarde woni (1,13 miliarde de dolari) în trimestrul al doilea, depăşind puternic estimările pieţei, deşi se află în scădere cu 3,3% comparativ cu perioada similară a anului trecut. Vânzările grupului sud-coreean au urcat cu 13,3% în perioada analizată, la 18.660 miliarde woni (15 miliarde de dolari).

Potrivit Reuters, în pofida evoluţiei bune din perioada aprilie-iunie, care contrastează cu pierderile raportate în cele două trimestre anterioare ca urmare a crizei mondiale, al treilea mare producător de telefoane mobile şi ecrane LCD din lume a avertizat că trimestrul al treilea al acestui an ar putea fi caracterizat de dificultăţi, afectând profitabilitatea.

Analiştii au arătat de asemenea că perspectivele economice nefavorabile şi intensificarea competiţiei ar putea reprezenta probleme pentru LG.

×
Subiecte în articol: IT