x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Profitul Yahoo, în scădere cu 14%

Profitul Yahoo, în scădere cu 14%

25 Ian 2012   •   16:12

Profitul Yahoo a scazut anul trecut cu 14,6%, de la 1,23 miliarde de dolari in 2010 la 1,05 miliarde de dolari, in contextul unui declin de 21% al veniturilor, a anuntat compania americana. Yahoo a raportat venituri de 5 miliarde de dolari, in declin de la 6,32 miliarde de dolari in 2010, se arata in raportul financiar.

In ultimul trimestru al anului, veniturile au scazut cu 13%, la 1,3 miliarde de dolari, iar profitul cu 5% la 296 milioane de dolari.

Veniturile nete, care exclud comisioanele impartite de Yahoo cu partenerii web, au scazut cu 3% in ultimele trei luni ale anului, la 1,17 miliarde de dolari, dupa ce compania a pierdut din nou teren pe piata publicitatii online, in fata concurentilor Google si Facebook, potrivit Financial Times, citat de Mediafax.

Anuntul rezultatelor slabe vine dupa demisia cofondatorului Jerry Yang si numirea ca director general a fostului sef PayPal Scott Thompson.

Thompson a promis, in primul discurs in fata analistilor dupa preluarea conducerii, schimbari rapide pentru a remedia situatia operatiunilor de baza ale Yahoo si pentru a readuce compania pe crestere. Directorul a indicat schimbari importante, care vor permite companiei sa intre in noi afaceri, ce ar aduce noi surse de venit.

Thompson o a evitat intrebarile analistilor referitoare la schimbarile vizate, dar a afirmat ca Yahoo va cauta sa foloseasca mai bine datele colectate privind comportamentul utilizatorilor serviciilor existente, pentru a crea o serie de produse online mai personalizate.

×
Subiecte în articol: rezultate yahoo scott thompson