x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Programul Google, prietenul spionilor

Programul Google, prietenul spionilor

22 Oct 2004   •   00:00

Cei care folosesc computerul de la serviciu sau de la cafeneaua Internet pentru a-si citi mailurile sau pentru a-si accesa contul bancar trebuie sa se fereasca de noul software de cautare oferit gratuit de Google.

CRISTIAN IONITA

Daca programul Google Desktop Search este instalat pe un computer intr-un Internet cafe utilizatorii acelui computer se pot trezi ca, odata plecati, micile lor secrete devin accesibile pentru cei care le iau locul pe scaun. Aceasta situatie este valabila, teoretic, pentru orice computer folosit de mai multi utilizatori: mesajele sau parolele pot deveni un "bun comun". Programul celor de la Google inregistreaza automat e-mail-urile citite prin intermediul programelor Outlook, Outlook Express sau browser-ului Internet Explorer. De asemenea, salveaza copii ale paginilor accesate prin intermediul Internet Explorer si ale conversatiilor celor ce folosesc programul instant messanger AOL (America Online). Evident, gaseste extrem de repede fisiere Word, Excel sau PowerPoint stocate pe hard discul PC-ului pe care este instalat.

SI BUN SI RAU. Daca esti unicul utilizator al uni computer, programul celor de la Google este extrem de folositor, pentru ca poate gasi "orice ai vazut pe computer", explica Marissa Mayer, director pentru produse Web in cadrul Google. Indexul gigantic de cautare creat de Google Desktop Search ramane pe computerul pe care a fost instalat. Compania Google nu poate avea acces la informatiile stocate pe acel computer.

Probleme apar cand PC-ul e folosit la comun. Cand cineva va cauta "yahoo.com", va obtine ca rezultat al cautarii si mesajele trimise sau primite de utilizatorii acelui computer prin intermediul Yahoo.

De aceea, reprezentantii Google spun ca programul cu pricina nu ar trebui instalat pe computerele folosite de mai multe persoane inainte sa fie dotat cu optiuni de protejare a parolelor sau suport pentru mai multi utilizatori.

SPIONUL

"Clar, este o unealta foarte puternica, creata pentru a localiza informatii stocate in memoria computerelor. Pe de alta parte, este un program-spion perfect" - Richard M. Smith, consultant pe probleme de securitate la Cambridge

CAUTATI!

Google Desktop Search este o versiune beta care permite utilizatorilor sa caute printre e-mail-uri, fisiere de tot felul, istoric web sau mesaje pe chat. Poate fi descarcata gratuit de la adresa http:// desktop.google.com. Programul este capabil sa caute un hard disk intreg in cateva fractiuni de secunda. Spre deosebire de alte programe de cautare, care se actualizeaza o data pe zi, Google Desktop Search se actualizeaza in mod continuu. Asta insemna ca orice informatie "vazuta" de utilizatorul computerului va fi inregistrata de program.
×
Subiecte în articol: IT programul google computer