x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Proiect - 2 miliarde de euro pentru cercetare

Proiect - 2 miliarde de euro pentru cercetare

21 Mar 2005   •   00:00

O serie de companii importante de telefonie mobila au lansat, vineri, impreuna cu Comisia Europeana, un program de cercetare in valoare de 2 miliarde de euro, pentru a mentine firmele europene la nivel competitiv cu cele asiatice.

COMPETITIE. Piata electronicelor, sector strategic pentru toata lumea
Proiectul, denumit eMobility, a aparut in contextul in care Comisia incearca sa revigoreze planul de reforme economice al UE, cunoscut ca Agenda Lisabona, in cadrul unei reuniuni ce va avea loc in aceasta saptamana.

PROIECTE EUROPENE. Reformele sunt concentrate pe inovatia tehnologica, generatoare de crestere economica si creatoare de noi locuri de munca, precum si pe mentinerea modelului social al UE, in conditiile imbatranirii populatiei. Programul eMobility grupeaza 15 firme europene importante, intre care Nokia, Ericsson, Alcatel, Siemens, Deutsche Telekom, Telefonica sau Vodafone. Proiectul include si companii americane, cum ar fi Motorola si Lucent Technologies. Companiile intentioneaza sa cheltuiasca un miliard de euro pentru cercetare in domeniul securitatii comunicatiilor mobile, facilitarea accesului rapid la date personale si de afaceri, precum si pentru identificarea unor noi modalitati de a face ca dispozitive mobile diferite sa functioneze in diverse tipuri de retele.

×
Subiecte în articol: IT