x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Proiect - Google atacă Wikipedia

Proiect - Google atacă Wikipedia

de Jurnalul National    |    18 Dec 2007   •   00:00

In laboratoarele Google se lucrează la o platformă care ar putea rivaliza cu enciclopedia online Wikipedia. Inginerii din Mountain View nu vor interveni ca editori in proiectul "Knol", ci vor furniza doar infrasctructura şi alte elemente ajutătoare pentru pagini.

In laboratoarele Google se lucrează la o platformă care ar putea rivaliza cu enciclopedia online Wikipedia. Inginerii din Mountain View nu vor interveni ca editori in proiectul "Knol", ci vor furniza doar infrasctructura şi alte elemente ajutătoare pentru pagini. Google a invitat deja diverse persoane să scrie despre subiecte pe care le cunosc in profunzime. Avănd in vedere modul de indexare a informaţiei, nu tot ce este pe Interner este bine organizat şi uşor de descoperit, motiv pentru care Google vrea să puna ordine in noianul conţinutului.

"Knol" reprezintă o unitate de cunoaştere - "knowledge", iar in noul proiect, informaţia căutată va scoate in vedere autorii. "De fapt, knoll este o pagină web", se precizează pe blogul oficial Google. Oricine va putea să aprecieze un "knoll", acesta incluzănd şi linkuri către informaţii suplimentare. La dorinţa autorului Knol-ul poate să cuprindă şi publicitate, iar Google va impărţi cu acesta (intr-un anume procent) veniturile obţinute.

×
Subiecte în articol: IT google