x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Proiecte comune pentru HDD la 2,5 inci

Proiecte comune pentru HDD la 2,5 inci

05 Mai 2005   •   00:00

HP s-a aliat cu Fujitsu, Hitachi si Seagate pentru a oferi urmatoarea generatie de hard disk-uri standardizate, pentru servere si sisteme de stocare.

HARDWARE. Incet-incet, si HDD-urile au intrat "la apa"
Noul hard disk de dimensiune mica (SFF - small form factor), de 2,5 inci si 10.000 de rotatii pe minut (RPM), creat ca urmare a parteneriatului ( si anuntat prima data pe 14 martie), este proiectat pentru a oferi o performanta sporita, densitate ridicata a serverelor/sistemelor de stocare, eficienta termica mai mare si un cost total de proprietate mai mic pentru mediile informatice de tip enterprise.

De asemenea, HP intentioneaza sa creasca si livrarile de hard disk-uri de 3,5 inci si 15.000 de rotatii pe minut, pentru serverele si aplicatiile de stocare care necesita inalte niveluri de performanta.

Noile modele de 2,5 inci, cu 10.000 de rotatii pe minut si interfata SAS (Serial Attached SCSI). ofera mai multe axuri pentru hard disk pe server, la capacitatile obisnuite de 36 si 73 GB. Aceste modele vor fi disponibile cel mai probabil la mijlocul anului in curs.

×
Subiecte în articol: IT