x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Protecţia unui smartphone cu Kaspersky Security

Protecţia unui smartphone cu Kaspersky Security

de Alexandru Radescu    |    25 Mar 2010   •   00:00

Kaspersky Lab a lansat în România Mobile Security 9, soluţia completă de securitate pentru telefoanele mobile de tip smartphone. Preţul recomandat pentru achiziţionarea unei licenţe, valabilă 1 an, este de 30 de dolari.

Noua opţiune, Privacy Protection, le permite utilizatorilor să ascundă informaţii confidenţiale despre anumite contacte din telefon. Aceştia pot crea un grup al contactelor private direct din lista numerelor de telefon stocate pe cartela SIM sau din memoria mobilului. Printr-un simplu click, utilizatorii pot marca respectivele contacte drept private şi pot ascunde orice "urme" ce ar putea conduce la depistarea lor, de la lista contactelor la lista apelurilor efectuate şi recepţionate sau a SMS-urilor. O persoană străină care va utiliza acel smartphone nu va şti nimic despre informaţiile ascunse.

De asemenea, poate fi ascunsă lista convorbirilor cu o anumită persoană, deşi numărul sau de telefon este vizibil în lista de contacte. Dacă este necesar, informaţiile pot fi vizibile din nou, în urma introducerii unei parole. Setările flexibile din KMS 9 permit acceptarea apelurilor sau SMS-urilor venite din partea contactelor ascunse, sau ignorarea pe moment şi acceptarea primirii lor atunci când utilizatorii doresc acest lucru.

KMS 9 include îmbunătăţiri ale modulului Anti-Theft, pe care utilizatorul smartphone-ului îl poate folosi pentru a bloca dispozitivul atunci când este furat sau pierdut, pentru a-i şterge memoria, a-l localiza prin GPS şi pentru a primi notificări referitoare la noul număr de telefon, în cazul în care SIM-ul a fost schimbat. După ce mobilul a fost blocat, ecranul poate afişa un mesaj predefinit, ce recomandă oricărei persoane care găseşte dispozitivul să-l înapoieze utilizatorului de drept.

Soluţia Kaspersky Mobile Security 9 este compatibilă cu Symbian 9.1, 9.2, 9.4 şi Windows Mobile 5.0, 6.0 - 6.5.

×
Subiecte în articol: redactie