x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Romtelecom a preluat Boom TV

Romtelecom a preluat Boom TV

03 Mar 2011   •   18:28

Romtelecom a încheiat cu DTH Television Group contractul pentru achiziţia activelor şi a bazei de clienţi Boom TV, preţul total al tranzacţiei urmând să fie stabilit în funcţie de numărul de clienţi preluaţi.

Platforma Boom TV a fost lansată în aprilie 2006, fiind a cincea platformă de televiziune digitală de tip Direct to Home (DTH) din România, alături de Digi TV (operată de compania de cablu RCS & RDS), Focus Sat (operată de compania de cablu UPC), AKTA (operată de Digital Cable Systems) şi Dolce (operată de Romtelecom).

În martie 2009, numărul de clienţi al Boom TV a depăşit pragul de 230.000, iar la finele anului trecut a coborât sub nivelul de 100.000, în condiţiile în care piaţa de profil numără aproape 6 milioane de utilizatori.

În mai 2010, DTH Television Grup a cerut insolvenţa la Tribunalul Bucureşti, după ce în prima parte a anului Unicredit Ţiriac Bank, Grecos Energy Telecomunicaţii şi Eurocom Networks & Technologies au solicitat în instanţă falimentul operatorului Boom TV.

Potrivit datelor transmise Ministerului Finanţelor Publice, DTH Television a raportat pierderi de 124,2 milioane de lei în 2008 şi de 97,3 milioane de lei în 2007.

×