x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Romtelecom lansează servicii VoIP

Romtelecom lansează servicii VoIP

de Alexandru Radescu    |    24 Iun 2008   •   00:00

Considerat o ameninţare pentru operatorii de telefonie fixă şi mobilă, iată ca VoIP-ul (voice over IP) devine ofertă din partea unui puternic jucătăor de pe piaţă. Romtelecom a anunţat disponibilitatea serviciului pentru clienţii Clicknet. Într-o primă fază, produsul permite utilizatorilor să efectueze apeluri în orice reţea naţională şi internaţională şi să primească apeluri din reţeaua Romtelecom.



Considerat o ameninţare pentru operatorii de telefonie fixă şi mobilă, iată ca VoIP-ul (voice over IP) devine ofertă din partea unui puternic jucătăor de pe piaţă. Romtelecom a anunţat disponibilitatea serviciului pentru clienţii Clicknet. Într-o primă fază, produsul permite utilizatorilor să efectueze apeluri în orice reţea naţională şi internaţională şi să primească apeluri din reţeaua Romtelecom. Serviciul este disponibil pentru toţi clienţii ClickNet persoane fizice, noi sau deja existenţi, oferindu-le acestora un al doilea număr de voce peste linia de telefon existentă. În lunile urmatoare va fi activată şi posibilitatea primirii de apeluri pentru numerele tip VoIP.

Orice client ClickNet îşi poate crea un cont de VoIP accesînd site-ul www.clicknet.ro, înregistrarea fiind gratuită. Clientul poate alege între două variante de abonament: ClickNet VoIP cu abonament lunar de 0 Euro şi tarifare pentru traficul efectuat şi ClickNet VoIP 100 cu abonament lunar de 2 Euro care include 100 de minute gratuite pentru apeluri către reţelele fixe naţionale şi reţelele fixe din UE, SUA şi Canada. Apelurile între abonaţii VoIP din reţeaua Romtelecom sînt gratuite. Clienţii Romtelecom vor primi o singură factură pentru toate serviciile Romtelecom (telefonie fixă clasică, Internet-ClickNet, televiziune-Dolce şi telefonie prin internet – VoIP).

CREŞTERE BROADBAND. Operatorul a anunţat că serviciul de acces la Internet în bandă largă, Clicknet, a depăşit nivelul de 500.000 de clienţi în luna iunie, la peste trei ani de la lansare. Dacă la începutul lui 2007 avea o cotă de 6-7% din totalul serviciilor de internet broadband fix, ClickNet a încheiat anul 2007 cu o cotă de piaţă de aproximativ 20%.

×
Subiecte în articol: IT voip romtelecom clicknet