x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Romtelecom, spre All IP cu prima reţea 100G

Romtelecom, spre All IP cu prima reţea 100G

de Alexandru Radescu    |    15 Mai 2014   •   22:18
 Romtelecom, spre All IP cu prima reţea 100G

Romtelecom implementează prima rețea 100G națională din România, bazată pe tehnologie Cisco, în cursul acestui urmând a fi conectate trei dintre cele mai importante noduri ale rețelei operatorului.

Inițiativa face parte dintr-un proiect amplu de pregătire a infrastructurii Romtelecom pentru trecerea la tehnologia “All IP”, proces care ar urma să fie finalizat la sfârșitul anului 2018. Noua infrastructură va putea susține creșterea explozivă a traficului IP datorată înmulțirii numărului de dispozitive, aplicații și servicii de generație viitoare precum aplicațiile video și serviciile cloud care funcționează peste Internet.

”Dincolo de beneficiile legate de scalabilitate, rețelele de generație viitoare precum cea implementată de Romtelecom contribuie substanțial la reducerea costurilor operaționale ale operatorului prin diminuarea numărului echipamentelor necesare, cu toate costurile implicite (achiziție, mentenanță, service, consum energetic etc), dar și ca urmare a managementului centralizat al rețelei”, a declarat azi Dorin Pena (foto), Manager General Cisco România, în cadrul unei conferinţe de presă.

Rețeaua IP Core funcționează ca suport pentru toate serviciile furnizate de Romtelecom clienților persoane fizice, companii sau alți operatori.


 


 

×