x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung, acuzată de "plagiat". Vezi despăgubirea record pe care va trebui să o plătească Apple

Samsung, acuzată de "plagiat". Vezi despăgubirea record pe care va trebui să o plătească Apple

25 Aug 2012   •   06:59
Samsung, acuzată de "plagiat". Vezi despăgubirea record pe care va trebui să o plătească Apple

Compania Samsung a pierdut procesul intentat in Statele Unite de Apple, care a acuzat incalcarea intentionata a unor patente in realizarea anumitor tablete si smartphone-uri. Instanta din Coreea de Sud a dat insa o decizie diferita.

Astfel, Samsung va plati o despagubire record de 1 miliard de dolari firmei Apple, dupa ce compania coreeana ar fi copiat anumite caracteristici ale produselor Apple, cum ar fi folosirea optiunii zoom prin atingerea ecranului telefonului.

In aprilie 2011, Apple a intentat proces companiei rivale Samsung si a cerut daune de 2,5 miliarde dolari.

La randul sau, Samsung a dat in judecata Apple, pretinzand despagubiri de 400 milioane dolari, insa acum a pierdut procesul.

Totusi, instanta a respins o parte din pretentiile financiare formulate de Apple, compania urmand sa primeasca numai 1 miliard de dolari daune.

Reprezentantii Samsung s-au aparat, sustinand ca nu au copiat nimic, ci doar au oferit consumatorilor ceea ce acestia isi doreau: telefoane cu ecran mare.

Insa Apple afirma in continuare ca firma coreeana are o "criza de design" dupa lansarea iPhone in 2007 si de aceea a preferat sa copieze illegal caracteristicile acestui produs de success.

Pana in prezent, Samsung a vandut peste 22 de milioane de tablete si smartphone-uri contestate de Apple, avand vanzari de peste 8 miliarde de dolari, incepand cu luna iunie 2010.

×
Subiecte în articol: despăgubiri Apple apple vs samsung