x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung cere autorităţilor americane să interzică importul de iPhone, iPad şi iPod în SUA

Samsung cere autorităţilor americane să interzică importul de iPhone, iPad şi iPod în SUA

30 Iun 2011   •   10:00

Razboiul dintre cei doi giganti ai tehnologiei acumuleaza tot mai multe litigii in justitie, in Statele Unite si in Coreea de Sud. Samsung a cerut Comisiei pentru Comert International din SUA sa interzica importurile produselor Apple iPhone, iPad si iPod, deschizand un nou episod in razboiul dintre cele doua companii, transmite Reuters.

Samsung sustine ca smartphone-ul iPhone, tableta iPad si media player-ul iPod incalca cinci brevete privind standardele de telecomunicatii si interfata cu utilizatorul.

Grupul sud-coreean a intentat de asemenea un proces Apple intr-o instanta federala din Delaware, pentru incalcarea brevetelor.

In aprilie, Apple a dat in judecata Samsung intr-o instanta federala din California, acuzand gama de smartphone-uri si tablete Galaxy ca imita iPhone si iPad. Samsung a intentat atunci un contraproces in California.

Saptamana trecuta, compania americana a initiat o noua actiune in justitie impotriva Samsung, de aceasta data in Coreea de Sud.

Pe langa smartphone-urile si tabletele proprii, Samsung fabrica si microchip-uri pentru gadget-urile produse de Apple, afacere care i-a adus venituri de 5,7 miliarde de dolari anul trecut.

Samsung s-a conturat in ultimii ani ca cel mai puternic competitor al Apple pe piata smartphone-urilor si tabletelor, insa varietatea larga de gadget-uri pe platofrma Android, care nu ofera exclusivitate vreunui producator, tine compania sud-coreeana pe un distant loc secund.

×