x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung ST550, jucăria foto

Samsung ST550, jucăria foto

de Alexandru Radescu    |    06 Feb 2010   •   00:00
Samsung ST550, jucăria foto

Camerele foto compacte încă domină lejer piaţa, iar cei de la Samsung propun posesorilor de poşetă o nouă "jucărie". Iniţial am crezut că e doar marketing, dar după utilizare mi-am dat seama că e (digitalul) adevăr, deloc ieftin.

Fără îndoială, atracţia vine de la ecranul LCD Dual. În dreapta obiectivului (27 mm), cu zoom x4,6, coreenii au montat un display de 1,5 inci pe care apare imaginea care va fi captată. La ce bun? În primul rând pentru prim-planul atât de drag "clubber-ilor", deci nu întâmplător s-a legat ST550 de platforme precum Facebook. Pe de altă parte, al doilea ecran te ajută la fotografiile cu autodeclanşator: ştii sigur când nu trebuie să clipeşti.

Producătorii s-au gândit şi la un ecran principal de 3,5 inci, tactil. Cum nu există alte butoane de meniu, lucrul cu ecranul nu este tocmai o idee fericită. Pierzi foarte mult timp, mai ales că funcţiile sunt împrăştiate prin toate colţurile ecranului: în stânga, în dreapta, în bază, ba chiar şi în colţul din stânga sus! Şi, colac peste pupăză, o bucată metalică pentru zoom, fixată în rama aparatului, nu funcţionează în orice poziţie, aşa că în dese rânduri ai tendinţe violente cu "jucăria".

Rezoluţia este de 12MP. Nu mi-am propus, dar am reuşit nişte fotografii alb-negru de toată frumuseţea. Mă îndoiesc însă că publicul căruia i se adresează "jucăria" va aprecia această "extravaganţă retro".
Mai adăugaţi la aceste dotări şi funcţia de filmare (1.280 x 720) şi pregătiţi-vă să scoateţi din buzunar 1.500 RON. Dacă vreţi o jucărie foto.

 

Caseta tehnică
Ecran dual: 3,5/1,5 inci
Zoom: x4,6
Rezoluţie: 12 MP
Video: 1.280x720 15/30fps
Stocare: card microSD
Greutate: 170 grame
Preţ: 1.500 RON

×
Subiecte în articol: gadget