x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Samsung va investi 4,3 miliarde dolari în ecologizarea operaţiunilor

Samsung va investi 4,3 miliarde dolari în ecologizarea operaţiunilor

de Cristian Ionescu    |    20 Iul 2009   •   00:00

Grupul sud-coreean Samsung Electronics, a anunţat că va investi 5.400 miliarde woni (4,3 miliarde dolari) în cercetarea şi dezvoltarea de tehnologii nepoluante, până în 2013.



Potrivit Reuters, 3.100 miliarde woni vor fi investite în dezvoltarea de produse care afectează mai puţin mediul înconjurător, iar restul în tehnologii economice din punct de vedere al consumului de energie şi modernizarea facilităţilor de producţie, astfel încât acestea să devină mai ecologice.

Compania nu a furnizat detalii referitoare la modul de finanţare a acestor iniţiative, însă la finele lunii martie avea lichidităţi de 5.300 miliarde woni. "Aceste iniţiative ecologice vor acoperi toate operaţiunile noastre, lanţurile de aprovizionare şi ciclurile de viaţă ale produselor Samsung", a afirmat vicepreşedintele grupului, Yoon-woo Lee.

Programul de ecologizare al Samsung include reducerea cu 50% a emisiilor de gaze cu efect de seră eliberate de facilităţile de producţie. În plus, grupul vrea să diminueze până în 2013 emisiile indirecte de gaze ale produselor, care vor deveni, totodată, mai eficiente din punct de vedere al consumului de energie.

×
Subiecte în articol: IT