x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Securitate - Turn plin cu ochi electronici

Securitate - Turn plin cu ochi electronici

de Cristian Ionita    |    28 Feb 2006   •   00:00
Securitate - Turn plin cu ochi electronici

Complexul care se construieste pe ruinele World Trade Center dintre New York va fi unul din cele mai "supravegheate" locuri din lume.

Pentru a putea intra in cladire, vizitatorii va trebui sa treaca prin teste de scanare a irisului si a amprentelor mainii. In acelasi timp, camere de supraveghere foarte avansate vor fi folosite pentru analiza fetelor vizitatorilor. Imaginile obtinute vor fi comparate cu cele dintr-o baza de date in care sunt stocate fetele teroristilor cunoscuti. Asta nu e tot. Locul va fi impanzit de garzi inarmate si senzori care vor da alarma daca descopera in aer urmele unor substante periculoase.

Unii ar putea spune ca masurile de securitate sunt exagerate. Totusi, complexul construit pe locul in care s-au prabusit turnurile gemene ar putea deveni o tinta urmarita cu inversunare de teroristi. Asta din cauza faptului ca locul e plin de simboluri pentru ambele parti ale baricadei.

TURNUL. Cladirea principala a complexului a fost botezata Freedom Tower si va avea inaltimea de 541 de metri. Constructia sa ar trebui sa inceapa in primavara. De asemenea, pe locul atacului va fi construit un monument in memoria victimelor de la 11 septembrie 2001. Pe locul ramas gol vor fi construite galerii de arta si alte cladiri de birouri. Din cauza evenimentelor de la 11 septembrie, Autoritatea Portuara din New York (proprietara locului) are probleme in a gasi chiriasi dornici sa se mute in Freedom Tower. In urma cu aproape un an, arhitectii au fost obligati sa redeseneze cladirea dupa ce reprezentantii politiei au anuntat ca turnul s-ar putea darama daca este lovit de un camion plin cu explozibili.

Intre timp, autoritatile incearca sa asigure un nivel de securitate cat mai ridicat. Sistemul de supraveghere va incerca sa identifice automat fetele teroristilor, iar senzorii vor fi folositi pentru a preveni un atac chimic. Acestia vor fi amplasati atat in interiorul cat si in exteriorul cladirilor.

×
Subiecte în articol: IT