x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Securitatea SUA in alerta

Securitatea SUA in alerta

27 Iul 2004   •   00:00

Oficiali americani sunt nemultumiti de felul in care institutii specializate in diverse sectoare ale securitatii interne si-au facut datoria in programul de lupta impotriva terorismului electronic.

Raportul a fost prezentat zilele trecute de catre Departamentul pentru Securitate Interna (DSI), dupa cum se arata intr-un material Washingtonpost.com.

VULNERABILITATI PERICULOASE. Pentru a face fata atacurilor in retelele "nationale" de calculatoare, DSI a creat, in iunie 2003, Divizia Nationala pentru Cyber-Securitate. Acest departament trebuia sa rezolve vulnerabilitatile din sistemele guvernamentale de calculatoare si sa raspunda cu promptitudine atacurilor electronice. Dar, dupa ultimul raport prezentat de inspectorul general al DSI, Clark Kent Ervin, se pare ca acest departament se confrunta cu multe probleme "in ceea ce priveste dezvoltarea si implementarea unui program care sa protejeze infrastructura nationala electronica". Alte acuze s-au legat de deficiente de comunicare din partea DNCS si de lipsa unui plan financiar care sa arate cheltuielile pe termen lung ale SUA pentru asigurarea securitatii sale electronice.

DEPENDENTA DE IT. Dupa cum apare in raportul inspectorului general al DSI (pe care il puteti citi la adresa http://www.dhs.gov/interweb/assetlibrary/OIG_CyberspaceRpt_Jul04.pdf ), "viteza si periculozitatea atacurilor electronice au crescut in mod dramatic in ultimii ani". Tot mai multi oameni sunt capabili sa lanseze atacuri virulente impotriva infrastructurii nationale cyber-spatiale. Iar acest lucru este cauzat de dezvoltarea instrumentelor din lumea IT.

Economia si securitatea nationala a SUA sunt dependente de sectorul IT, dar si de cel al sistemelor de telecomunicatii. Consecintele unui cyber-atac asupra retelelor americane de informatii, compuse din institutii publice si private, ar avea un important efect negativ asupra tarii. (Alexandru Radescu)

×
Subiecte în articol: IT