x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sistem audio sau apartament

Sistem audio sau apartament

06 Noi 2004   •   00:00

Astazi, o ureche muzicala este rasfatata la un sistem audio de 30.000 de euro, "Lawrence of Arabia" se urmareste pe un ecran din plasma, cat steagul Profetului, iar corpul se intinde in fotoliul-maseur de 4.500 de euro.

ALEXANDRU RADESCU

I n vremea lui "High-tech Imparat", pozitia sociala se asorteaza cu sistemul audio "incorporat" in mobilierul modern. Nu stim daca stil Empire se combina perfect cu ultimele modele de televizoare cu plasma sau videoproiectoare. Putem totusi sa va spunem cu mana pe inima ca un fotoliu-maseur (Alpha-Techno), in valoare de 180.000.000 de milioane de lei, este un loc ideal in care sa ascultati muzica, dupa o zi grea la office. Si unui asa fotoliu i-ar sade bine un sistem audio a carui amplificare se bazeaza pe un sistem de lampi (Audio Note), totul la un pret de 30.000 de euro. Si fotoliul, si sistemul audio si multe alte echipamente audio si video pot fi admirate la HIFIarena, care se desfasoara la Crown Plaza, in perioada 4-7 noiembrie.

PASTRATI VINILUL! Pick-up-ul n-a murit! Pe un pick-up Marantz (70.000.000 de lei) discurile cumparate de la cehi sau de la "Muzica" se vor simti excelent, asta in cazul in care nu le-ati manipulat ca pe o pizza. Si daca am ajuns la discuri, sa spunem ca expozitia are in "dotare" si un tonomat muzical. Este vorba de un model "One More Time" (producator Wurlitzer).

Design-ul "reface" modele din anii 1940-1950, mai exact Wurlitzer 1015 din 1946. Cateva sute de piese, rulate de pe CD-uri, putand fi vazute concomitent titlurile melodiilor de pe 6 CD-uri. Un amplificator stereo, protectie la suprasarcina, putere 2 x 55 W RMS.

CATI DATI PE BOXE? Chiar asa: cat ati fi dispus sa platiti pe o pereche de boxe? De apartament, fireste!
9.000 de euro vi se pare mult? Boxe Dynaudio, ca "sa moara dusmanii" si sa stie vecinii cine s-a mutat in cartier! Fireste, sunt si boxe mai "ieftine", dar facute cumva ca o "cerere" catre Rolls-Royce. O pereche de boxe Bang & Olufsen, la numai 2.800 de euro. Daca va place mai mult filmul decat muzica, la "HIFIarena" se "revarsa" plasma ecranelor, pentru toate gusturile innobilate de portofel.

VECINII VOR MCINTOSH
Click pentru a mari imaginea
Atunci cand pronunti Macintosh, te gandesti mai intai la lumea computerelor. Dar daca auzi McIntosh, stii ca este vorba de altceva: sistem audio. Tot la HIFIarena, editia 2004, McIntosh apare cu un home theater pentru ambientul de care ai nevoie in camaruta personala. Ocazie unica, la pretul de 670 de milioane de lei, DVD-ul nu va avea nimic impotriva, mai ales cand se "reproduce" pe doua boxe, de la acelasi producator, la vreo 150 de milioane bucata. Printre multe detalii, ne-a atras atentia setarea "Late Night", prin care poti sa asculti muzica destul de tare, dar fara sa-ti deranjezi vecinii.

×
Subiecte în articol: IT audio