x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sony anunţă NEX-5 şi NEX-3, DSLR-urile de buzunar

Sony anunţă NEX-5 şi NEX-3, DSLR-urile de buzunar

de Cristian Ionescu    |    30 Mai 2010   •   00:00
Sony anunţă NEX-5 şi NEX-3, DSLR-urile de buzunar

Sony România promite pentru începutul verii, disponibilitatea pe piaţa românească a noilor camere foto NEX-5 şi NEX-3, cu obiective interschimbabile, înregistrare video HD/FullHD şi capabilităţi de fotografiere 3D, a declarat Branch Manager Sony România, Taiju Ishikawa



Practic, modul de fotografiere 3D nu va fi disponibil chiar la apariţia camerelor pe piaţa autohtonă, ci puţin mai târziu, prin intermediul unui update al software-ului, însă suportul fizic pentru 3D este implementat în ambele produse.

Pe lângă kitt-ul cu obiectivele interschimbabile, ambele camere sunt disponibile cu un flash compact, cu sistem clip-on, ataşabil prin intermediul terminalului, atunci când este nevoie, în condiţii de luminozitate foarte scăzută. Alte accesorii opţionale includ vizorul optic FDA-SV1, genţi asortate şi curele de umăr. De asemenea, se are în vedere punerea la dispoziţia utilizatorilor şi a altor accesorii, în funcţie de cererea de piaţă.

Ambele camere foto, NEX-5 şi NEX-3 sunt destul de similare în esenţă, singurele diferenţe fiind filmarea FullHD la NEX-5, faţă de doar HD la NEX-3, carcasa de magneziu la NEX-5, faţă de policarbonat la NEX-3 şi gama de culori: negru şi argintiu pentru NEX-5 şi negru, argintiu şi roşu, pentru NEX-3.

Potrivit lui Ishikawa, NEX-5 şi NEX-3 nu au un target social specific pe piaţă, fiind recomandate tuturor categoriilor de utilizatori, de la începători până la profesionişti. De asemenea, preţul poate fi considerat destul de ridicat pentru un aparat foto compact, însă daca se are în vedere natura sau modul hibrid compact-DSLR, precum şi tehnologia folosită, este oarecum justificat. Pentru un aparat foto compact este ridicat, pentru un DSLR este scazut. Fiind un hibrid între cele două segmente, este dificil de apreciat sau de justificat preţul. NEX-5 şi NEX-3 vor fi disponibile la 550 de euro, respectiv 650.

VIDEO - Taiju Ishikawa, despre NEX-3 si NEX-5.




×
Subiecte în articol: gadget