x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sony Ericsson, pierderi de 283 milioane de euro în trimestrul al doilea

Sony Ericsson, pierderi de 283 milioane de euro în trimestrul al doilea

de Cristian Ionescu    |    16 Iul 2009   •   00:00

Producătorul de telefoane mobile Sony Ericsson, a raportat azi pierderi înainte de impozitare de 283 milioane de euro, pentru trimestrul al doilea şi a reiterat estimarea unui declin de minim 10% al pieţei în 2009.



Potrivit Reuters, compania deţinută de grupul suedez Ericsson şi Sony Corp din Japonia, a inclus în rezultate costuri de restructurare în valoare de un milion de euro. Analiştii anticipau că al cincilea mare producător de telefoane mobile la nivel mondial va raporta pierderi de 284 milioane de euro.

"Aşa cum ne aşteptam, al doilea trimestru a fost dificil, iar situaţia se va menţine pe ansamblul acestui an. Performanţele încep să se îmbunătăţească în urma măsurilor de reducere a costurilor", potrivit companiei.

În intervalul similar din 2008, Sony Ericsson a înregistrat un profit de opt milioane de euro. Sony Ericsson a fost afectată de scăderea cererii pentru telefoanele cu camere foto încorporate, şi muzică, din cauza recesiunii economice. Compania a vândut 13,8 milioane de telefoane în trimestrul al doilea, în scădere cu 43% faţă de intervalul similar din 2008.

×
Subiecte în articol: IT