x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sony Ericsson şi Samsung "iau start” la Mobile World Congress

Sony Ericsson şi Samsung "iau start” la Mobile World Congress

de Alexandru Radescu    |    15 Feb 2010   •   00:00
Sony Ericsson şi Samsung "iau start” la Mobile World Congress

În prima zi a expoziţiei telecom de la Barcelona, Sony Ericsson a prezentat trei modele de smartphone, echipate cu Android şI Symbian. Samsung a lansat Wave, un terminal echipat cu propriul sistem de operare, Bada.



Sony Ericsson a prezentat azi două noi versiuni Xperia X10, mini şI mini pro, ambele cu sistem de operare open source Android 1.6. Ambele variante au ecran tactil de 2.5 inci, dar modelul pro are si tastatura glisantă qwerty (foto). Folosesc procesor Qualcomm la 600MHz, cameră foto de 5MP si beneficiază de platformă GPS. Funcţionează în reţea HSDPA, asigură şI conectivitate Wi-Fi şI vin la pachet cu un card de memorie de 2GB.

Disponibilitatea comercială începe în trimestrul al doilea al anului.
Al treilea model SE prezentat azi este Vivaz pro, cu ecran de 3.2 inci şI tastatura glisantă qwerty. Este echipat cu sistem de operare Symbian S60 5, vine la pachet cu card de 8GB şI are o cameră foto de 5MP. Procesorul funcţionează la 720Mhz.

Samsung Wave (S8500) este echipat cu sistemul de operare Bada şi integrează aplicaţii pentru reţele de socializare (Facebook, Twitter). Platforma Bada permite descărcarea de aplicaţii Samsung Apps, un magazin de aplicaţii accesibil de pe telefon şi online.

Ecranul tactil (AMOLED) are o diagonală de 3.3 inci iar capacitatea de stocare variază între 2 şI 8GB. Poate fi extinsă cu un card de memorie, cu o capacitate de până la 32GB. Procesorul merge la 1GHz, camera foto are o rezoluţie de 8MP, funcţionează în reţea HSDPA, existând şI suport pentru conectivitate Wi-Fi.

×
Subiecte în articol: redactie