x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Sony NEX-F3 – Când camera foto te face artist

Sony NEX-F3 – Când camera foto te face artist

de Alexandru Radescu    |    23 Iun 2012   •   21:00
Sony NEX-F3 – Când camera foto te face artist

Cu o serie de efecte foto integrate in meniu, Sony NEX-F3 'te face artist'. Ar putea fi un slogan insotit insa si de un avertisment: poate crea dependenta! Am simtit-o pe pielea mea. Din clipa in care am primit camera la teste, nu am mai scos-o din rucsac. Asta pana in ziua in care un nedorit curier s-a prezentat la usa redactiei, cu 'mandat'...

Dar ce laudam aici? In primul rand efectul 'partial color'. Selectand rosu, verde, galben sau albastru, camera pastreaza doar culoarea aleasa din intregul fotografiei. De asemenea, ofera HDR (High Dynamic Range), efect care da fotografiei o coloratura de pictura. In plus, nu lipsesc efectul de miniaturizare, retro sau posterizare (alb-negru si color). Adauga si posibilitatea de a face fotografie panoramica, foarte simplu, iar rezultatele obtinute in varianta alb-negru potenteaza stima de sine a fotografului amator.

Toate acestea se regasesc in Sony NEX-F3, o camera cu obiective interschimbabile si dimensiuni de camera digitala compacta. Modelul beneficiaza de senzor CMOS Exmor APS HD cu rezolutie de 16,1MP si filmare Full HD/AVCHD (1920 x 1080, 25 cadre pe secunda). Un alt atu este ecranul rabatabil (diagonala de 3 inci/7,5cm), cu manevrare la 180 grade: autoportretele sunt usor de realizat.

Merita evidentiat si blitul (pop-up), al carui brat poate fi miscat cu un deget pentru a nu 'arde' fotografii de-aproape. Totusi, bratul blitului arata destul de fragil, asa ca nu as risca un test de rezistenta. Am remarcat si sistemul de focalizare automata: identifica pozitia modelului, redimensionand scena, astfel incat sa creeze fotografii tip portret.

Pentru cei care nu au mai folosit un model NEX de la Sony, meniul aparatului pare incurcat. Chiar daca initial te bucuri, ca utilizator, ca mai toate functiile sunt concentrate in butonul-rotita de langa ecran, o data ce intri in meniuri uiti de acel 'intuitiv' des invocat la electronicele de consum. NEX F3 'trage' pe carduri de memorie SD / SDHC / SDXC, nelipsind compatibilitatea PRO Duo/PRO-HG Duo.

Camera bifeaza si la capitolul 'eco', fiind partial construita din plastic reciclat.

Cu un obiectiv 18/55 (cu care a si venit la teste), Sony NEX-F3 poate fi achizitionat la pret de 2.500 de lei.

×
Subiecte în articol: tehnică