x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Steve Jobs ar fi făcut asta? iPhone 5C din plastic colorat şi 5S auriu!

Steve Jobs ar fi făcut asta? iPhone 5C din plastic colorat şi 5S auriu!

de Alexandru Radescu    |    10 Sep 2013   •   22:38
 Steve Jobs ar fi făcut asta? iPhone 5C din plastic colorat şi 5S auriu!
Sursa foto: iPhone 5C

 Apple a prezentat cu puţin timp în urmă o versiune mai ieftină de iPhone (5C) din plastic colorat şi un 5S mai puternic, cu o variantă “Gold” de asortat cu maneaua, confirmând zvonurile din ultima vreme.

Dimensiunile ecranului nu se schimbă (tot 4 inci), dar ambele modele sunt echipate cu noul iOS7. S-a confirmat şi scanarea digitală a amprentei (în punctul butonului de “home”), dar numai pentru 5S. Evident, suportă mai multe amprente digitale. Nu este o premieră pe piaţă, exista această tehnologie şi la Motorola Atrix 4G.

Complet nou sub capota de la iPhone 5S, chip-ul A7, terminalul având acum o arhitectură pe 64 biţi, o premieră pe piaţa smartphone: “de 47 ori mai puternic decât primul iPhone şi o grafică de 53 de ori mai rapidă”, după spusele oficialilor Apple.

Camera foto vine cu modificările anunţate: o deschidere mai bună a diafragmei (f2/2), dual-flash, dar cu aceeaşi rezoluţie de 8MP. Bateria se prezintă cu 1440 mAh, sub aşteptări.

iPhone 5C rămâne la chip A6 (procesor dual-core 1,3GHz), fiind disponibil în culorile roz, galben, verde, albastru, alb. Aceeaşi cameră foto ca la iPhone 5, adică iSight de 8MP.
Această versiune va costa 100 dolari cu 16GB şi 200 dolari cu 32GB, cu abonamente pe doi ani. La liber, preţul începe de la 550 dolari. Carcasele de plastic au preţ de 30 dolari.

Preţurile iPhone 5C variază de las 200 dolari la 400 dolari, cu abonament, în timp ce la liber începe de la 650 dolari (piaţa americană). Alături de varianta Gold, versiuni pe negru şi gri.

Startul la precomenzi se dă pe 13 septembrie, în timp ce comercializarea din 20 septembri, pe pieţele din SUA, Australia, Canada, China, Franţa, Germania, Hong-Kong, Japonia, Puerto-Rico, Singapore, Marea Britanie.

Până în decembrie, cele două noi modele vor fi prezente în 100 ţări, inclusiv România.

×