x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

31 Mar 2009   •   00:00

31 martie 2009



6 MILIOANE
Cosmote a depăşit pragul de şase milioane de clienţi, după ce în 2008 portofoliul companiei a crescut cu peste 2,2 milioane de utilizatori. Parte a grupului grec Cosmote, subsidiara din România şi-a relansat activitatea în decembrie 2005, când baza de clienţi Cosmorom se situa sub 50.000 de utilizatori. Filiala din România este controlată de Cosmote Grecia (70%) şi Romtelecom (30%). La sfârşitul lui 2008, Orange avea 10,35 milioane de clienţi mobili,  Vodafone - 9,65 milioane, RCS&RDS - 1,2 milioane de abonaţi (octombrie 2008) şi Telemobil - aproximativ 500.000 (iunie 2007).

GOOGLE - CHINA
Google a lansat ieri în China un site de muzică gratuit de unde internauţii pot descărca melodiile lor preferate, veniturile din publicitatea de pe această platformă urmând să se împartă între compania de internet şi casele de discuri partenere. Potrivit pcworld.com, lansarea acestei platforme (www.Top100.cn) face parte din strategia companiei pe piaţa din China, dominată, pe segmentul motoarelor de căutare, de Baidu.com. Noul serviciu oferă circa 350.000 de melodii chinezeşti sau internaţionale. Anul trecut, 99% din conţinutul muzical distribuit în China a fost piratat.

LA TRIBUNAL
NVIDIA a chemat în instanţă compania Intel, la Curtea din Chancery (statul Delaware), pentru încălcarea contractului. Acţiunea are ca scop şi formularea propriilor pretenţii în instanţă, printre care întreruperea licenţierii către Intel a tehnologiilor patentate de NVIDIA. Potrivit oficialilor companiei, este răspunsul la demersul înaintat de Intel luna trecută, în care se preciza că acordul privind licenţierea chipset-urilor, valabil de patru ani, nu se mai extinde şi asupra noilor procesoare Intel cu controler de memorie integrat, cum sunt procesoarele Nehalem.

112
De la 2 aprilie, potrivit Orange România, numărul de urgenţă 112 va înlocui numerele 955 - Poliţie, 961 - Ambulanţă şi 981 - Pompieri, iar acestea nu vor mai funcţiona pentru situaţii de urgenţă. La serviciul 112 vor fi conectate în viitor şi alte agenţii cu atribuţii în rezolvarea situaţiilor de urgenţă. 112, numărul unic pentru alertarea Poliţiei, Ambulanţei şi Pompierilor, este un număr gratuit şi poate fi apelat de pe orice telefon fix sau mobil. Pentru abuzuri la numărul de urgenţă 112, apelanţii de pe mobil vor fi bombardaţi cu SMS-uri şi vor suporta rigorile legii.

×
Subiecte în articol: IT