x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

02 Apr 2009   •   00:00
ŢEPE ONLINE
Poliţiştii piteşteni au depistat o grupare din care făceau parte 15 persoane, specializată în licitaţii frauduloase pe internet. Ţeparii au reuşit să înşele mai mulţi cetăţeni din SUA, Europa şi Australia. Potrivit Poliţiei Române, cele 15 persoane sunt acuzate că au vândut fictiv bunuri în valoare de peste 100.000 de euro. Poliţiştii au descins marţi la cinci adrese din Piteşti şi Bucureşti, unii dintre membrii grupării fiind surprinşi chiar în momentul în care efectuau licitaţii frauduloase pe internet. Procurorul DIICOT a propus Tribunalului Argeş arestarea preventivă a patru membri ai grupării.

ROMÂNIA IT
Potrivit unui studiu realizat de Forumul Economic Mondial, România se află în stadiul de utilizare "extensivă" a conectivităţii la internet, fiind, în acelaşi timp, aproape de stadiul de "familiarizare". În acest stadiu, teoretic toate companiile (în afară de microîntreprinderi) deţin conexiuni internet, ca şi mulţi utilizatori casnici din mediul urban. În stadiul intensiv, jumătate sau peste jumătate din toţi utilizatorii casnici (inclusiv toate companiile şi instituţiile) deţin o conexiune de bandă largă. România e pe locul 58 (din 134) la disponibilitatea reţelelor de comunicaţii. (Cristian Ionescu)

MARINESCU-ANCOM
Preşedintele Băsescu a semnat ieri Decretul privind numirea lui Marius Cătălin Marinescu în funcţia de preşedinte al Autorităţii Naţionale pentru Administrare şi Reglementare în Comunicaţii (ANCOM). Mandatul noului preşedinte este de şase ani. Conducerea ANCOM este asigurată acum de un preşedinte şi 2 vicepreşedinţi, la propunerea Guvernului. Cătălin Marinescu (PD-L) a fost preşedinte IGCTI (Inspectoratul
General pentru Comunicaţii şi Tehnologia Informaţiei) în perioada 2005-2006, când instituţia a fost desfiinţată. (Cristian Ionescu)

TELECOM
Verizon Wireless se va alătura JIL (Joint Innovation Lab), alături de China Mobile, SoftBank şi Vodafone, pentru a ajuta la accelerarea adoptării de noi tehnologii în zona telefoniei mobile. Parteneriatul va permite dezvoltarea de noi funcţionalităţi şi aplicaţii software pentru telefoanele mobile şi a unei baze de date comune. Acţiunile comune ale companiilor vizează aproximativ 850 de milioane de clienţi din Europa, Asia, Africa şi America de Nord. Verizon Wireless este un joint-venture Vodafone-Verizon Communications. (Cristian Ionescu)

×
Subiecte în articol: IT