x close
Click Accept pentru a primi notificări cu cele mai importante știri! Nu, multumesc Accept
Jurnalul.ro Tech Gadget Ştiri pe scurt

Ştiri pe scurt

04 Apr 2009   •   00:00
Ştiri pe scurt

4 aprilie 2009



ROBOTICĂ
Un robot capabil să efectueze o serie de experienţe biologice şi să tragă singur concluziile ştiinţifice rezultate din acestea, a fost creat de cercetătorii britanici, informează AFP. Robotul "Adam" a fost creat pentru a efectua automat mai multe etape de cercetare, fără nici o intervenţie umană. Datorită inteligenţei lui artificiale, robotul a făcut o serie de descoperiri ştiinţifice, a centralizat rezultatele obţinute, le-a clasat şi a tras concluziile de rigoare. (C. I.)

SNAP
HTC a lansat terminalul business Snap, dotat cu "Inner Circle", aplicaţie care ordonează automat mailurile în funcţie de prioritate. Are tastatură QWERTY şi un procesor Qualcomm MSM 7225, 528 MHz, memorie ROM de 256 MB şi RAM 192. Dispozitivul măsoară 12 mm grosime şi are o baterie standard de 1.500 mAh, ce permite un timp de vorbire de 8 ore şi jumătate. Va fi disponibil în al doilea trimestru din 2009, iar la nivel global în a doua jumătate a anului. (C. I.)

CAMERĂ CU GPS
Sony a lansat o cameră video full HD, de buzunar, echipată cu platformă GPS: HDR-TG7VE.
Modelul are carcasă din titan pentru a-i asigura mai multă rezistenţă. Capacitatea de stocare este de 16GB, la care se adaugă un card de 16GB şi are un zoom optic x10. Un receiver GPS punctează pe hartă toate punctele de atracţie, pe măsură ce utilizatorul le vizitează. După momentul filmării, funcţia "Map Index" afişează pe ecranul LCD (2.7inci) poziţionarea fotografiilor şi a înregistrărilor precum punctele bifate pe o hartă. Camera permite şi realizarea de fotografii, la o rezoluţie maximă de 4MP. Noua cameră Sony va fi disponibilă pe piaţă din luna iunie (Alexandru Rădescu)

×
Subiecte în articol: IT